You can feel the new energy

Kevad on ikka nii mõnus. Esimene soe päev, pikad valged õhtud. Tõesti mõnus aga teisalt ka väsimus või isegi laiskus. Kuigi koguaeg midagi teeme siis viimasel ajal pole ei pildistanud ega ka kirjutanud , nii et väike catch up

Kevät on ihana . Ensimmäinen lämmin päivä , pitkät valoisat illat. Ihana mutta toisaalta on jotenkin väsy ja voi olla että laiskakin olo. Ollaan koko ajan jotain tehty mutta en ole jaksanut ottaa kuvia eikä kirjoittaa. Niin että nyt pieni catch up

Kuigi on juba aprilli lõpp siis kevadtööd alles suht alguses. Viimased lumehunnikud sulasid alles selle nädala alguses ja kui käisin eile aiandis siis õueala oli istutustaimedest veel päris tühi. Nii et sel aastal on kõik palju hilisemad , mitte ainult meie. Aga hea on tõdeda, et selles hullus maailmas on midagi püsivat ning aastaring pöörleb ikka omasoodu 🌱🌞

Vaikka onkin jo huhtikuun loppuu niin meidän kevät työt aika alussa. Viimeiset lumikasat sulasivat vasta tämän viikon alussa ja kun kävin eileen kukkatarhassa niin siellä oli ulkotarha vielä aika tyhjä niin kaikki on tänä vuonna myöhässä , ei vaan me 😊 . Taas on hyvä totea että tässä hullussa maailmassa on jotain pysyvä ja kevät tulee taas ja tuo uuttaa energia ja iloa 🌱🌞

Sel aastal tundus kuidagi eriti mõnus kui esimesed sarvkannikesed potti said . Väike värvilaik hoovis / tänä vuonna tuntui poikeuksellisen hyvältä kun sain ensimmäiset orvokit istutettu. Pikku väriläikkä pihalla

Ja maal esimeses sinililed , ülased

Ja mökillä ensimmäiset villikukat kukki

Lihavõtted olime koos Mimmi Papaga maal. Hea söök, esimene grill, mõnus seltskond ja esimesed päikselised kevadilmad

Pääsiäisenä olimme Mimmi Papan kanssa mökillä. Hyvä ruoka , ensimmäinen grillaus , hyvä seura ja ensimmäiset aurinkoiset päivät

Pasha tipulilled seekord Ukraina värvides / pashan kärkikukat täällä kerta Ukrainan väreissä
Kulitš näeb välja nagu tuumaseen aga maitses hästi / kulitš näyttä ydinsota sieneltä mutta maistui hyvin

Suurem töö mida hoovis tegime oli kastaniharu ja õunapuu köndi maha võtmine . Need olid siiani vajalikud võrkkiige toed aga kuna Kimmo lubas teha võrkkiige jaoks raami siis polnud neud enam vaja. Ja aia äärne jälle puhtam

Isompi työ mitä tehtiin oli kastanian sivuhaaran ja vanhan omenapuu puolikkaan sahaminen. Me tarvitiin niitä riipukeinua varten mutta nyt Kimmo lupasi tehä keinulle uuden telineen niitä ei tarvittu enää. Taas piha vähän siistimpi

Loodus tühja kohta ei salli ja võrkkiike tahaks. Nii lubaski Kimmo mulle sünnipäevaks teha võrkkiige raami. 3 tundi nokitsemist ja valmis ta ongi. Nüüd veel mul peitsida

Pihareuna puhdas mutta keinua ei ole mihinkään laittaa. Niin Kimmo lupasiki tehä mulle synttärilahjaksi uuden telinen. 3 tuntia työtä ja valmiina. Mun pitää vielä maalata mutta jo nyt käyttökunnossa

🥰

Viimase nädalavahetuse olime Erikuga kahekesi Noarootsis. Kimmo läks reedel Soome , et laupäeval koos vana kambaga ilmuda Jukka üllatus sünnipäevale. Meie Erikuga sõitsime aga selle aasta esimesed rattakilomeetrid . Peab küll tõdema et esimesed rattakilomeetrid olid rasked , ma hakkan juba kahtlema oma mõttes hakata rattaga tööl käima 🙄🤔

Viimeisen viikonlopun me oltiin Erikun kanssa kahdestaan Elbikulla. Kimmo meni perjantaina Helsinkiin että lauantaina ilmestyä vanhan porukkaan kanssa Jukkan yllätys synttäreille . Me taas Erikun kanssa odetiin pyörät vajasta ja ajetiin sen kauden ensimmäiset pyöräily kilometrit . Ensimmäinen rattaretki oli kyllä vaikea , mietin jo onko pyörällä töissä käyminen kuitenkin tehtävissä 🙄🤔

Kui reedel käisime ainult mere ääres jalutamas siis laupäeval otsustasime alustada ujumise hooajaga. Mütsid peas, villased sokid jalas. Merevee temperatuuri kaart näitas 4,3 aga madalas oli kindlasti 6-7 kraadi, paras kastmiseks.

Perjantaina käytiin rannassa vaan kävelemässä mutta lauantaina avatiin uintikausi. Myysyt päässä, villasukat jalassa . Merivesikartta näytti 4,3 astetta mutta oli se joku 6-7 astetta. Nopeaan kasteluun ihan hyvä

Meil oli Erikuga mõnus nädalalõpp kuigi kartsin seda päris palju. Kimmo ja Erik on hingesugulased ja neid palju ühiseid töid ja tegemisi. Mõtlesin , et Erik näitab mulle juba laupäeval et on aeg asjad kokku pakkida ja linna minna. Meil oli aga mõnus, riisusime , Erik kärutas traktoriga lehed ära, tegime peenraid korda , käisime ratastega sõitmas , tegime süüa ja sauna. See oli muide mu elu kõige pikem sauna kord 😀 . Tavaliselt läheb Kimmo Erikuga sauna ja on seal mingi 2-2,5h , pärast seda käin mina kiirelt. Nüüd olin siis mina see , kes pidi Erikuga minema. Pärast kolmandat leilikorda ja lihtsalt panin talle riideid selga ja ütlesin et on kõik 😀

Meillä oli Erikun kanssa kiva viikonloppu vaikka pelkäsin sitä aika lailla. Kimmo ja Erik on sielukaverit ja heillä paljon yhteisiä töitä ja puuhia . Ajattelin Erik näyttä jo lauantai illalla että laitetaan kamat kasaan kun siitä ei tulee mitään mutta meillä olikin kiva ollaa kahdestaan. Haravointiin , Erik kuljetti traktorilla lehdet pois, käytiin pyöräilemassa ja uimassa, tehdiin ruokaa ja saunaa. Saunailta olikin mun elämän pitkiin 😀 Meidän saunarutiini on että Kimmo ja Erik mene alussa ja on siellä pari tuntia, sen jälkeen nopeasti mina. Nyt ei ollutkaan Kimmoa. Meni hyvin mutta kolmannes löylykerraan vaan laitoin hänelle vaateet päälle ja lähetin pois. En jaksannut enemmän 😀

Paar tööpäeva ja saame taas linnast minema

Pari päivä töitä ja päästään taas kaupunkista pois

Veel üks väike lahe seik -kui kõndisid hoovis siis kuulsid koguaeg vaikseid klõpse. Kuulsin aga ei osanud arvata mis see on aga õnneks on mul ema 🙂 Need klõpsud tulid käbide paisumisest. Pole kunagi enne teadlikult seda häält kuulnud . Jälle targem . Teine lahe uus hääl on isase Tikutaja paaritusaja mökitamine. Ta on maja lähedal metsas ja mökitab. Tema teine nimi ongi Taevasikk

Vielä pari hauskaa juttua – viionlopulla kävelin pihalla ja koko ajan kuului pikku kliks äänijä. Itse en osanut tarvata mitä se on mutta onneksi minulla on äiti 🙂 Ne äänet tuli siitä kun käpyt lämmössä turposivat . En ole koskaan ennen tietoisesti sitä ääntä kuullut . Toinen kiva uusi juttu oli papa taivanvuoheen paritteluajan ääni. Hän on meidän lähimetsässä ja siellä hän tekee lammasta muistuttava ääntä. No ei ihme että saanut sellaisen nimen

Järgmine nädal taas veidi rohkem lindudest

Seuraavalla viikolla kirjoittaan siis taas enemmän meidän linnuista

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s