Pop Up

Tulime reedel maale ja arvasime , et kuna lumi pole sulanud siis pole suurt midagi teha aga esimene üllatus tuli vastu sissesõiduteel…. Me tellime igal reedel Selveriga toidu ja viimasel ajal kuller isegi ei helista ette vaid alles pärast kui on kohale viinud. Tavaliselt paneb puukuuri aga seekord jalgteele. AGA see koht oli ette jäänud meie metsnuguisele , nii et kui kohale jõudsime oli ta puruks rebinud kõik kotid , ära söönud 600gr sea sisefileed , 400gr broilerifileed , veidi pizzasinki, 200gr või paki , kihilised kûpsised ja porgandi toorjuust koogi. RIP väike ahnepäts , sellise kolesteroolipauguga sa küll loomulikku surma ei sure . Tegelikult oli lahe kogemus mitte ei ajanud närvi. Tegelikult läks ära viskamisele kôik peale jookide sest kõik pakendid olid katki ja juurviljad hambajälgedega. Nii palju siis hoisen kastmes sealihast või kana kookospiima supist. Hommikul Dirhami poodi ja vaatame mida teha seekord sööme 🤣

Tultiin perjantaina mökille ja ajateltiin että kun lumi ei ole vieläkään sulannut niin tulee rauhallinen viikonloppu. Se ajatus kaatui jo sisààntulo tiella… Me tilataan joka viikonloppu Selverista ruokaa ja kuriirit jo tietàà että me ei ole paikalla . He tuo tavarat ja sitten soittaa että viety perille ja sinne mihin aina. Yleensä he laittaa puuvajaan mutta nyt laittoi kävelytielle. Sen paikan löysi meitä pikku uteilia näättä ja kun me tultiin mökille niin hän oli repinut kaikki kassit auki, syönyt 600gr suian sisäfiletta ,400gr broilerfileeta , pikkusen pizzakinkkua , 200 gr kunnon voita , suklaa keksit , porkkana tuorejuusto kakun . Pois heitetiin kaikki paitsi juomat koska kakki muutkin pakkaukset olivat rikki tai hampaan jälkiä täynnä. Niin paljon hoisen kastikessa sian lihasta ja kana kookoskeitosta 🤣 . Ei se oikeasti harmittaa , taas kokemuksen verraan rikkaampi . Nyt ei muuta kun aamulla Dirhamiin kaupaan ja katsotaan mitä syödään . Harmittaa vaan se näättän puolesta, hän varmaan kuoli korkean kolesteroolin

Nüüd kui loomadel hais ninas siis nii me jätkata ei saa. Moodsate inimeste lahendus oleks parcelsea nuti pakikast . Seda võiks isegi mõelda kuna maksab ca eur 10 kuus aga hetkel on meil oma parcelsea Rikholdi stiilis 😁

Nyt kun eläimet tietä että hyvä ruokaa tarjoilla , me ei voi näin jatkaa. Nykyaikanen ratkaisu olisi henkilökohtainen pakettiboksi parcelsea mutta kun hetkellä sitä ei ole niin tehtiin oma parcelsea a la Rikholdi tyyliin 😁 Parcelsea olisi meille aika järkevä ja maksaa eur 10 kuussa. Mietitään

ParcelSea personal parcel locker / pic from parcelsea.com
ParcelSea vanem ja vaesem sugulane 🙄 / ParcelSea vanhempi ja köyhempi sukulainen 🙄

Laupäeva hommikul läksimegi Dirhamisse . Käisime poes ja ka mere ääres . Esimene korralik kevadtorm.

Lauantai aamulla käytiin Dirhamissa kaupassa ja rannassa kävelemässä. Ensimmäinen kunnon myrsky

Seda suurt objektiivi on ka muidu raske stabiilsena hoida aga tuulega see on päris võimatu / iso linssia on muutenkin vaikea pitää suorana, kovalla tuulella ihan mahdoton

Meie nädalalõppu mahtus puude saagimist, linnuretki , lumevabade platsikeste riisumist , putukahotelli täitematerjalide kogumist. Hommikul vara ja õhtul hilja oleme õues ja loodame kuulda kakkude hääli aga ainuke mida kuulsime oli metsnugise kähisev vingumine . Linnupildid hakkavad ilmet võtma nii et siit tulebki selle nädalalõpu galerii. Muide kaamera vist ikkagi töötab aga endal tuleb järelaitamistunde võtta 😁 . Ja mina olen loobunud , sest see kuidas nüüd pildistama peab on vastupidine kõigele sellele mida kursusel õppisin. Ma ei saa siiani aru , miks peab päevavalguses tegema pilte ISO 6500 kui tavaliselt see on 250. Tundub , et minu roll on ka edaspidi fotograafi assistent 🤷‍♀️

Meidän viikonloppuun mahtui puiten sahamista , pari linturetkeä , haravointia, ötökkähotelliin sisustuksen hankkimista , pitkä saunailta. Aamulla aikasin ja illalla oltiin ulkona ja toivotiin kuulevaan pöllöjen huutoja mutta kuultiin vaan näätän sähinä. Meidän lintukuvat alkaa jo tulemaan ja näyttä silta että se kamera voi toimia mutta se vaan vaatii ihan uusia taitoja. Ma olen aikalain luovuttanut koska isolla putkella kuvamisella ei ole mitään järkeä. Kävin kurssin ja siinä sanotiin että ISOa ei tarvi koskea , päivävalossa on ok 200-400 välissä ja yli sen tulee kuvista rakeiset. Ja nyt yhtäkkiä pitääkin ISOn ollaa 6500. Vaikuttaa siltä että mun rooli myös tulevaisuudessa kuvaajan sihteeri 🤷‍♀️

Laupäeval peatusid aias parv siidisabasid. Minu jaoks esimene teadlik kohtumine nendega / lauantaina tuli pihalle parvi tilhiä. Mun ensimmäinen tietonen tapaaminen
Meie tedrekoht aga kus nad on ? / meidän teerripaikka mutta missä he ?
Kakku ei olnud kodus / pöllö
Uus pärg uksele / kevät seppele

Järgmisel nädalavahetusel plaanime suuremat kevadkoristust. Erik läheb isaga Maamimmi juurde ja Markil algab töö. Palusin tal varakult hakata otsima suvetööd aga esimene pakkumine tuligi kaks päeva pärast cv saatmist. Nii et Mark alustab 01.04 Nautica House poes , 50% koormusega . Edu kallis poja ❣️

Seuraava viikonloppu suunitellaan kevätsiivousta. Erik on menossa isän kanssa Maamimmin luokse ja Mark aloittaa ensimmäisessä työpaikassa. Pyysin että hän aloittaisi aikasin kesätyön etsinnän mutta ensimmäinen tarjous tulikin kaksi päivä cv lähettämisen jälkeen. Mark aloittaa huhtikuusta Nautica keskuksen House kaupassa. Tsemppiä uusiin haasteisin ❣️

Ka Mimmi Papa plaanivad selle aasta esimest reisi Pranglisse. Papa sai auto korda ja nüüd see vaja saarele viia. Nüüd on hea mitu asja ühildada ja auto maast laeni asju täis toppida

Myös Mimmi Papa suunitele ensimmäistä kevätretkeä saarelle . Papa auto oli koko talveen manterella ja onneksi tarvittava varaosa löytyi just nyt. Nyt he viemassä autoa takaisin saarelle . Hyvää kuitenkin yhdistää pari asia ja nyt heillä auto täynnä kesäkaudejsi ruokaa ja muutaa tarvittava

Taneli maja Muhus sai aknad ette . Maja tuleb seff aga nagu Taneli puhul oligi karta siis tal läinud asi käest – bassein , aurusaun , uduvihma süsteem terrassile jnejne. Ehk karbi saab valmis aga seest jääb kõik tegematta ja järgmist rahasüsti ootama

Tanelin talon rakentaminen Muhussa on mennyt eteenpäin ja nyt kaikki ikkunat edessä. Mutta nyt onkin mennyt näin kun pelättiin – hänellä vaan mene asiat käsistä- uimaallas, höyrysauna , usvasate systeemi parvekelle jnejnejne. Nyt varmaan saa valmiiksi vaan runkon mutta sisältö jää odottamaan seuraava rahalaiva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s