Power of …

Jõu näitamine on nüüd moes . Venemaa käitub täiesti arutult ning meie lähedal on suur sõjaoht. Just nüüd kui tekkis lootus , et see pandeemia jama hakkab lõppema . On ikka aeg. Alles oli pandeemia mis jagas meid vaktsineerituteks ( main streamerid ) ja anti vaxerid kes teavad asuadest ja taustadest rohkem kui tavainimesed. Nüüd töötavad tööstustes külge külje kõrval venelased ja ukrainlased ning kui tõesti sõjaks läheb siis ma ei tea , mis meil tööl töö tegemisest saab . Üks oluline võit on aga saavutatud kui pühapäeva hommikul võitsid 💪 Soome Lõvid Vene karud. Isakaru Kremlis sülgab kindlasti tuld

Voiman näyttäminen on nyt muotissa. Venejä on menehtänyt viimeisen älyn ja meidän lähellä iso sodan uhka. Just nyt kui heräsi pikku toivo että pandemian loppuu näkyy siis nyt voi maailmaan laittaa lukkoon sota . Jos ei lukkoon niin tuottaa paljin epävarmuuttaa ja matkustamisesta ei kannatta miettiä. Vasta oli pandemia mikä jakoi meidän rokotettu main streameriksi ja anti vaxereiksi joka tiesi enemmän kun normihmiset ja näki joka asian takana salaliitto teorioita . Virossa työskentele tuotannossa vieri vieressa veneläiset ja ukrainalaiset ja jää nähtäväksi mitä tapahtuu työympäristölle kun alkaa sota . Yksi tärkeä voitto on kuitenkin saavutettu kun Suomen Leijonat voitti 💪 Venejän karhut. Varmaan iso karhu Kremlissa sylkeä tulta

Aga jõudu võib tulla ka mujalt – Ma vaatasin laupäeval The Power of Dog. Eesti keeles on raamatu nimi Koera raev. Lugenud ei ole , nii et kõik oli uus. Ja milline film – lakooniline pildi keel, nii palju allasurutud tundeid , nii palju kihte ja milline lõpp ! Seda peab nägema ja kogema. Kindlasti peab koguaeg vaatama muidu see lõpp ei avane. Film lõppes ja ma olin nagu puuga pähe saanud. See istus mu sees ja mul oli füüsiliselt halb olla. Uskumatu , et pealtnäha üks tavaline vestern sinuga võib teha . Benedict Cumberbatchi Phili roll on muidu omaette saavutus

Voima voi tullaa muualtakin – katsoin lauantaina elokuvan The Power of Dog . Siitä on myös kirja mutta en ole sitä lukenut niin kaikki oli uusi ja tuntematon. Wow mikä elokuva – yksi kertainen mutta tehova kuvakieli , paljon alassurvottuja tunteita , paljon kerroksia ja millainen loppu ! Sitä pitää nähdä ja kokea. Elokuva pitää oikeasti katsoa että loppu aukesi. Elokuva loppui ja ma olin ihan pöllähtänyt . Se istui mun sisällä ja mulla ihan fyysisesti huono olla. Vasta kun elokuva loppuu niin se alkaa kelamaan ja aukemaan . Alussa tuntuu että vähän erikoisempi vesteni mutta se mestariteos ja Benedict Cumberbatchin roolisuoritus on mahtava

Jõudu saame meie ka nädalavahetusest. Ma käisin laupäeval suusatamas või siis suuskadega matkamas. Ma arvan ,et murdmaa suusad olid mul all viimati ca 10 aastat tagasi ja tegelikult oli mõnus. Laupäeval suusatades mõtlesin, et veids isegi kahju et talv hakkab lõppema aga proovin nii kaua ikka suusatada kui annab. Hakkasin sellest nädalast tegema hommikuti harjutuste sarja 5 tiibetlast. Päris mõnus kuidas energia läheb liikuma ja päev hakkab teistsuguse enesetundega. Ei muud kui jätkata

Voima saamme me myös viikonlopuista. Mina kävin lauantaina hiihtämässä, viimeisestä kerrasta on varmaan lähes 10 vuotta. Enemmän se oli matkahiihto mutta tuntui hyvältä. Tuli edes tunne, et harmi että takvi loppumassa. Yrittään nyt käydä niin paljon hiihtämässä kun mahdollista. Aloitin tästä viikosta aamun harjoittelusarjan 5 tiibetilaista riitiin. Tuntuu hyvältä kun energiat menee liikumaan ja aamu alkaa toiseenlaisella ololla. Ei muuta kun jatkaa vaan

Taas raha võim või väärtus langeb. Me otsustasime, et sel nädalalõpul teha lillkapsa püreed ja koha. Kimmo käis reedel turul ja koha ei olnud ja ostis siiga . Siia kg maksis eur 29 !! 🤦‍♀️ Talve alguses maksis 10 kg päevalilleseemneid veidi alla eur 10, nüüd on soodukas 16.99 jnejne . Loomulikult ei pea ostma koha või siiga aga tootmises töötav inimene maksab ära kommunaalid, äkki ka laenu , laste huviringid ja siis mõtleb kas tal jääb raha et ülejäänud kuu tulla autoga tööle või osta süüa. Hinnatõus on ikka mega , meie teene valikuid ja saame hakkama aga tavatöötaja peab tõsiselt mõtlema kuidas hakkama saada

Taas rahan voima tai arvo vaan laske .Me päätettiin viikonlopulla tehä kukkakaali pyreeta kuhan kanssa. Kimmo kävi perjantaina torilla ja kuha ei ollut. Oli siikaa ja hän osti sitä. Siikan kilohintaa oli eur 29 ! 🤦‍♀️ Talven alussa maksoi 10kg säkki aurinkokukkasieniä alles eur 19, nyt tarjouksessa 16.99 jnejne. Tietenkin ei tarvi ostaa kuha tai siikaa mutta tuotannossa työskentelevä ihminen maksaa laskut, lasten kerhot, treenit ja sitten mietti kunnolla miten päässe seuraavan palkkapäivän saakka autolla töihin ja ostaa ruuat perhelle. Hintojen nousu on nopea ja iso , me tehdään valintoja ja silti pärjätään mutta tavallisen työntekijä pitää oikeasti laskea jokaista euroa että selvia seuraavaan palkkapäivän saakka

Veidi muud ka – kuigi nädalavahetusel sadas lund siis iga päevaga on rohkem kevade märke – linnulaulu on rohkem, metsaalused vett täis , valgust rohkem ja päev pikem . Meie sõime ricottaga sidrunikooki ja tegime jälle lindude pesakaste .

Viikonlopusta – meillä satoi luntaa mutta jokspäivä on enemmän kevään merkkejä – lintulaulua on enemmän , metsassa on matalat paikat täynnä vettä , päivä pidempi ja valoa enemmän. Me leivotiin keväinen ricotta sitrunapiirakka ja tehtiin taas lintupönttöjä

Kimmo ja Erik on kaks päeva metsas müttanud ja see suur murdiunud puu on peaaegu saetud / Kimmo ja Erik on molemmat viikonlopu päivät sahanut ja se iso kaatunut puu on pätkissä

Me paneme iga nädalalõpp puude külge 4tk ca 250g rasvatükki tihastele aga need kaovad kuigi on kõrgel puu otsas ja paksu traadiga kinni. Oleme siin näinud rebast ja tundus kahtlane, et ta nii kõrgele suudab ronida. Täna nägime seda paharetti , see oli metsnugis. Ta julges isegi päeval tulla hoovi vaatama kas saab lisa

Me laitetaan joka viikonloppu 4kpl ca 250gr rasvaklönttejä puuhuun ja he katoa seuraavaksi aamuksi vaikka on todella korkealla puussa ja vahvalla rautalankalla. Me ollaan nähty kettua mutta ihmeteltiin pääseekö oikeasti puuhuun. Pihalla oli pienen eläimirn jälkiä joka sopisi myös kettullr. Tänään päivällä selvisi että se pikku paholinen onkin näätä. Tuli päivällä pihalle katsomaan olisiko lisää jo tarjoilla

Pic Remo Kuningas remu.ee

Päris tore , et järgmisel nädalal saame olla neli päeva maal ja ka Mark tuleb meiega ❣️

Ihana että seuraavalla viikolla saamme ollaa neljä päivä mökillä. Ja myös Mark on lupautunut mukaan ❣️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s