Populism

Valmiste aeg on ikka vastik. Kuigi mul pole mingit isiklikku kokkupuudet aga see mis toimub häirib mind väga . Tegelikult mind häirib EKRE tema poliitilise kultuuri puudus ning kohutav valmiskampaania . Seal räägitakse sellist jama , et igaüks kellel mingigi mõistus peas peaks jooksma neist niin kaugele kui võimalik aga vastupidiselt sellele tuli sel nädalal uudis , et EKREst on saanud kõige populaarsem erakond 🥺🤦‍♀️🤷‍♀️ Nende kampaanias räägitakse sundvaktsineerimisest ja sellest kuidas selle läbi kaotab massiliselt inimesi töö – sellist asja ei toimu , Eesti ujutatakse üle odava tööjõuga kes võtavad kohalikelt töö- reaalsuses tuleb kolmandatest riikidest tulevatele inimestele maksta 1448 eur mis on oluliselt rohkem kui kohalikule töötajale tuleb maksta nii et võõrtööjõudu ei palka keegi massiliselt ega kergekäeliselt ; Eestisse tuleb massiliselt immigrante ning reklaamis öeldakse et Afganistaanist on juba 13 meie poole teel !!! Päriselt , kes on selliste hullude valijad ! Ma olen alati olnud uhke Eesti liberaalsuse , edumeelsuse üle aga sellised suunad teevad mind kurvaks . Viivi Luik kirjutas tä Eesti Päevalehes toreda artikli mille pealkiri oli “ on saabunud aeg ,kus rumalust ei peeta häbiasjaks.

Vaalien aika on kamala ja koka kerta se vaan mene pahemmaksi. En ole poliitikassa mukana eikä mitään henkilökohaista kokemusta mutta silti häiritse vaikka olenkin sivusta katsomassa. Mua häiritse pahasti EKRE poliitilisen kultuuri puute ja heidän kauhistuttava vaalikampania . Siellä puhutaan sellaista paska ja valhetta että sitä on vaikea lukea. Voisi ajatella että ihmiset näkee läpi popuilsmin mutta EKREsta on tuli täällä viikolla Viron suosituin puolue 🥺🤷‍♀️🤦‍♀️ Heidän kampaniassa puhutaan pakkokorotamisesta minkä takia Virossa ihmisilta mene ihmisiltä työ alta – sellaista ei tapahtu ; Viroon tulee massana vierastyövoima joka ottaa paikallisilta työn- oikeasti Virossa pitää maksaa muualta tullut ihmisille keskipalkka mitä on Eur1448 mikä on korkeampi kun täällä yleensä paikallisille makestaan ; Viroon tulee massana immigranteja joka ottaa työn ja jo 13 ihmistä on matkalla Afgantistamista tänne !!! Oikeasti mistä sellaisen puoluen äanestäjät tulee ! Ma olen aina ollut ylpeä vapaasta ja liberaalista Virosta mutta sellaisen kauhean populismin kasvu tekee vaan …. Viivi Luik kirjoitti tänään lehdessä hyvän artikkelin minkä otsikko oli : on tullut aikaa missä tyhmyys ei ole enää häpeä asia…

No õnneks on meie elus siiski asju mis teevad õnnelikuks mitte kurvaks

Onneksi on meidän elämässä kuitenkin paljon iloja ja asioita mitekee onnelliseksi

Argipäeva väike rõõm Suhkruinglitest , õuna kaneeli makroon / arjen pikku ilo Suhkruinglitest , omrna- kaneli makrooni

Meie Admiral Rosenbergist on nüüd saanud dr. Rosenberg. Haapsalus talle nii meeldib , et taastusravisse minemisest on saanud ta kinnisidee. Alates reedest pole me millestki muust rääkinud , loodetavasti läheb üle sest järgmine kord on märtsi lõpus ja kui ta jätkab sellise intensiivsuaega rääkimist siis oleme ise selleks ajaks hullumajas mitte taasturavil 🤷‍♀️ Nädalavahetsel saime korduvalt selgroo kontrolli ja õlgade massaazi 😁 . Muide seekord sai Erik Haapsalus masaazi, see on esimest korda pärast seda kui ta oli beebi. Polks kunagi uskunud et ta läheb kõhuli massaazilauale ja laseb oma selga masseerida ! Erik ikka oskab üllatada 🥰

Admriraali Rosenbergista on nyt tullut tohtori Rosenberg . Hän niin tykkää Haapsalussa olrmisesta että siitä tullut hänen pakkomieli . Perjantaista saakka ei ole puhunut muusta kun siitä että mene sinne takaisin . Toivottavasti mene ohi kun hän on menossa uudestaan maaliskuun lopussa ja jos jaksaa jauhaa samaa intensiivisesti kun koko viikonlopun , ollaan me sen menessä varmasti pysykiatria osasyolla eikä Haapsalussa jälkikuntotuksessa 🤷‍♀️ . Viikonlopun aikana saattiin monta kerta selkäranka tutkimista ja hartioiten hieronta . Täällä kerta sai Erik Haapsalussa hieronta. Se on esimmäinen kerta sen jälkeen kun hän oli vauva . En olisi koskaan uskonnut että hän menee mahalle pöydälle ja antaa koskea oma selkää ja hartioita . Erik on täynnä yllätyksiä 🥰

Niko tuli külla ja Erik juba teadis et tema ei haugu . Ei katnud kõrvu ja paitas / Niko tuli käymään ja Erik jo tesi että hän ei hauku. Ei kattanut korvia ja paiasi rauhallisesti

Mina käisin sel nädalal Markiga teatris . See oli tegelikult päris imelik kogemus – saalitäis rahvast , kõik üksteise kõrval ja ilma maskidetta. Endine normaalsus tundus nüüd imelikuna 🙄 Aga tore oli üle pika aja teatris käia, ma olen koguaeg pileteid ostnud aga siiani on kõik etendused tühistatud. Nüüd mul 3 etendusele piletid ja Kimmoga plaanime minna baletti vaatama. Tegelikult sellega kõigega on seotud see koroona teema . Viimasel ajal on see mu ajud täiesti krussi ajanud – 30% iga päev positiivse saanutest on vaktsineeritud , siis räägiti et vaktsineeritud kes jäävad haigeks põevad kergelt ja nüüd on haiglaravil olevatest peaaegu 30% vaktsineerituid. Nii et 🤷‍♀️

Mina kävin täällä viikolla Markin kanssa teaterissa . Se oli aika mielenkintoinen kokemus kun sali oli täynnä ja kaikki lähekkäin ja ilman maskeja. Entinen normaali tuntui nyt outolta 🙄 . Muuten oli ihana pitkästä aikaa käydä teatterissa , olen koko ajan ostanut lippuja mutta tähän saakka kaikki peruttu . Nyt mulla kolmet uudet liput ja varma suunitelma mennää Kimmon kanssa katsomaan balettia . Tähän kaikkeen liitty se p… koronateema mikä saa aivot ihan sekäisin – joka päivä positiivisen testituloksen saaneista on rokotettu , sitten sanotiin että jos olet rokotettu ja sairastut niin sairaustut vaan kevyesti ja nyt onkin lähes 30% sairaalassa olevista potilaista rokotettuja . Niin että 🤷‍♀️

Nüüd natuke toredamaid asju ka / onneksi on asoita mitä ihan selviä

Meil puukuuris esimesed puud/ meillä puuvajassa ensimmäiset puut
Aknad pestud / ikkunat pesty
Talvelilled istutatud / talvikukat istutettu
Annele viisime koorma mulda ja … / Annelle vietiin kuorma multa ja vastineksi saatiin ….
… 3liitrit jõhvikaid / …3 litra karpaloita
… millest osa läks kohe pirukasse / ….mistä osaa meni heti piirakaan
Kastanitest küünlalühter. Pimedas päris ilus / tehtiin kastanjoista kynttiläkyhty. Pimeässä nätti
Selle hooaja viimane kukeseene toit , järgmisel nädalal teeme juba …. / täman kauden viimeinen kantarelli ruoka , seuraavalla viikolla tehdään ruoka ….
…. Lehter- kukeseentest / ….suppilovahveroista
Sain oma töökaaslastelt sünnipäevaks roosi ja see õitseb siiani ❣️ / sain synttäriksi mun työkavereilta ruusun ja se kukki tähän saakka ❣️

Viimasel ajal on personaliotsingu firmad olnud väga aktiivsed ja nad ei taha eid võtta vastusena . Pean ühele pakkumisele andma täna tagasisidet ja kui reedel sõitsin maale siis tuli äkki AHAAA hetk – miks ma neid üldse kaalun – mul on vägev naiskond , huvitav töö nii preaegu kui ta tulevikus , juht kellel on ideid ning logistiliselt mulle mii sobivas kohas . Nii et edaspidi ei ütlen kohe alguses EI 😊

Viime aikoina on heniklöstöetsintä firmat ollut todella aktiivisia ja he ei halua oikein ottaa EI vastaukseksi. Mun pitää tänäänkin lähettää yksi vastaus ja perjantaina kun ajoin tänne niin tuli AHAAA hetki – miksi ma edes ajattelrn niitä tarjouksia – minulla on mahtava naustiimi , mieleenkiintoinen työ niin hetkellä kun tulevaisuudessa , esimies kenellä ideoita ja joka antaa tukea , työpaikka logistisesti niin sopivassa paikassa . Niin että tästä eteenpäin sanon heti alussa EI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s