Start of Candels Season đŸ„Ž

August pidi olema juuli jĂ€tk aga tegelikult tuli vihmane ja suht sĂŒgisene kuu. Augusti kaks viimast nĂ€dalat oli ikka pĂ€ris hull. Sajab palju , pĂ€ikest vĂ€he , Ă”ues mĂ€rg ja toas niiske. Ainukt seened ja muru kasvavad mis mĂŒhiseb. Meil hakkas kĂŒĂŒnalde hooaeg. Mul erinva kĂŒĂŒnlad tihti laual aga suvel neid siiski ei pĂ”leta . Samuti on Ă”htul ja hommikul kamina aeg. Loodetavasti siiski mitte veel sĂŒgis , kalendri jĂ€rgi veel suvi ja vananaiate suvel veel aega tulla đŸ€ž. Ootame ja loodame

Elokuun piti tulla heinĂ€kuun jatko mutta tulikin sateinen ja aika syksyn tuntuinen kuu. Elokuun kaksi viimeista viikoa olivat pahempia . Sataa paljon , vĂ€hĂ€n aurinkoa , mĂ€rkĂ€ ulkona ja kostea sisĂ€llĂ€. No ei muuta kun aloittaa kynttilĂ€kausi. Mulla kynttilĂ€t pöydĂ€llĂ€ koko vuoden mutta kesĂ€llĂ€ tule kuitenkin harvoin poltettu. Nyt joka aamu ja ilta kynttilĂ€t palamassa ja viikonlopulla poltetiin myös takka. Toivottavasti ei ole vielĂ€ aikaa kypsĂ€ oikeaan syksyyn , kalenterin mukaan vielĂ€ kesĂ€ ja vanhojrn rouvien kesĂ€llĂ€ vielĂ€ aika tullaa đŸ€ž Toivotaan ettĂ€ tulee

Meie eelmisel nĂ€dalavahetusel siin ei kĂ€inud ja kui tulime siis mĂ”tkesime kas elame riidipĂ”llul vĂ”i on ikka maa sisse imenud. LÀÀnes Eestis tuli viimastel nĂ€dalatel ikka vĂ€ga palju vihma. Õues Ă”nneks tiike ei olnud aga hoovist oli saanud heinamaa ja kĂ”ik kohad seeni tĂ€is. Kreegid ja ploomid on valmis , pirne saab hakata tooma tuppa jĂ€relkĂŒpsema.

Me olimme viime viikonlopun Suomessa ja kun tultiin niin oli pikku pelko ettĂ€ talo on keskellĂ€ riisipellolta koska LĂ€nsi Virossa satanut enemmĂ€n kun muualla mutta maa oli silti pystynyt veden imaisemaan. SiitĂ€ veden mÀÀrĂ€stĂ€ oli tykannyt nurmikko ja sienet. Piha on rehupelto ja kaikki paikat sieniĂ€ tĂ€ynnĂ€. Muutoksia vielĂ€kin – luumut ja kriikunat valmiina , pÀÀrynöitĂ€ paljon ja niitĂ€ voi alkaa tuomaan sisÀÀn jĂ€lkikypsytykseen.

Igal aastal tuleb juurde seeneringe , neist ei saa kuidagi lahti / joka vuosi tulee lisÀksi niitÀ sieni ympyröitÀ. NiistÀ ei oikein pÀÀseceroon mutta onneksi vaan lyhytaikanen syksy juttu
Meil oli nÀdalavahetusel aias vÀhemalt 50 Admirali / meillÀ oli viikonlopulla pihalla ainakin 50 Admiraalia
đŸ„°

Eelmisel nÀdalavahetusel oli siin Tiina . Ta kÀis pÔldmarju korjamas ja tegi moosi. PÔldmarja moos on ikka tÀielik dekadents ja milline luksuslik vÀrv . Tiina , jÀrgmine aasta teeme koos

Viime viikonlopun oli tÀÀllÀ Tiina . HÀn kÀvi kerÀilemÀssÀ karhunvadelmia ja teki hilloa. Karhunvadukkan hillo on dekadentsi ja millainen runsas , luksusmainen vÀri . Tiina , seuravana vuonna tuleen mukaan

Ja hommikukohvi ajal tegi Kimmo vÀlisuksele sellise pÀrja / ja aamukahvin aikana teki Kimmo ulkoovelle seppeleen
Ja pÀrast kuuri seinale sellise. Mina toimin nende tööde puhul ainult assistendina / ja lounaan jÀlkeen vajan seinalle sellaisen . NiissÀ hommissa ma toimin vaan assistentina
Muinastulede öö Rikholdil / venetsialaiset Rikholdilla

LaupĂ€eval sai 5 aastat sellest kui kĂ€isime koos Markiga Noarootsis rattamatkal. Enne seda olime kĂ€inud Kimmoga Matsalus . Ja sealt hakkas idanema mĂ”te , et meil vĂ”iks ĂŒhest neist kohtadest olla maakodu. Siin 5 aastat tagasi tehtud pildid , nĂŒĂŒd kĂ”ik meilt kuviviske kaugusel âŁïž

Lauantaina tuli 5 vuotta tĂ€yteen siitĂ€ kun kĂ€ytiin Markin kanssa Noarootsissa pyörĂ€ilymatkalla . Ennen sitĂ€ oltiin kĂ€yty Kimmon kanssa pyörĂ€ilemassa Matsalussa ja siitĂ€ jĂ€i sisĂ€an ajatus ettĂ€ meillĂ€ voidi tÀÀllĂ€ pĂ€in ollaa maakoti. Alapuolella 5 vuotta vanhat kuvat ja nyt kaikkine paikat meiltĂ€ kivinheidon pÀÀssĂ€ âŁïž

Juba mitu aastat oleme augusti viimasel nĂ€dalavahetusel kĂ€inud vĂ€ikesel rattaretkel Riguldisse. Iga kord vĂ€ike lootus , et Riguldi mĂ”isa juures oleks midagi muutunud aga kahjuks on nii et mida aasta edasi seda masendavam â˜č . Tore aga ka natuke kadedaks tegev on see , et Riguldi vana palvemajast on saamas imeilus suvekodu. Kahju , et Kimmo ei olnud nĂ”us seda ostma

Jo pari vuotta ollaan kĂ€yty elokuun viimeisella viikonlopulla pienellĂ€ pyörĂ€ilymatkalla Riguldissa. Joka kerta mennaÀÀn ja sisĂ€llĂ€ pieni toive ettĂ€ kartanon luona olisi jotain tapahtumassa mutta mitĂ€ vuosi eteenpĂ€in sitĂ€ masentavaampi se on 😔 . Kiva mutta myös pikkusen kadelliseksi tekee se ettĂ€ Riguldi vanhasta kappelista on tulossa jonkun ihana kesĂ€koti. Harmi ettĂ€ Kimmo ei suostunut sitĂ€ silloin ostamaan

Riguldi jĂ”e ja ranna vahel olev vana NelipĂŒhilaste palvemaja uus elu / Riguldin joen ja rannan vĂ€lissĂ€ olevan vanhan kappelin uusi elĂ€mĂ€

TĂ€na juhtus veel kaks lahedat asja – me nĂ€gime hiireviude sĂŒgisrĂ€nnet , Ă€kki oli taevas ĂŒle 20 hiireviu. Fotokas oli muidugi toas ja kui tööle sai siis olid lĂ”unasse kadnud . Kift kogemus ka ilma fototĂ”estusetta . Ja mina tegin elu esimesed moosid – ploomimoodi, nii et selle aasta traditsioonilised ploomimoosiga tĂ€hesaiad saab oma aia ploomi moosist đŸ„ł . Eks talv nĂ€itab kas sellest midagi ka tuli , sest mulle tundus et jĂ€i veidi vedel đŸ„ș

TĂ€nĂ€ tapahtui vielĂ€ kaksi ihana juttua- nĂ€htiin omalla pihalla haukaiten syksymuutoa . YhtĂ€kkiĂ€ olikin taivassa yli 20 isoa hiirihaukka ! Kamera oli tietysti sisĂ€llĂ€ ja sitten kun se paikoilla niin haukat olivat jo etelĂ€ssĂ€ . Hieno kokemus myös ilman kuva todistetta. Ja mina tein elĂ€mĂ€ssĂ€ endimmĂ€istĂ€ kerta hilloa. Nyt siis luumuhilloa ja toivottavasti tĂ€mĂ€n vuotiset tĂ€htitortut tulee omalla hillolla ( no pikku pelko on ettĂ€ silti ei koska mun mielestĂ€ se hillo jĂ€i pikkusen löysĂ€ đŸ„ș )

Kui laupĂ€eval oli hoov tĂ€is admirale siis pĂŒhapĂ€eva lĂ”unast sekundeerisid neile lapsuliblikad , nii et fantastiline liblikasuvi jĂ€tkub / lauantaina oli piha tĂ€ynnĂ€ admiraaleja siis sunnuntai lounasta niitĂ€ haastoivat sitruunaperhoset . Mahtava perhoskesĂ€ jatkuu
Ja pÀeva lÔpuks pÀevapaabusilmad / ja pÀivÀn pÀÀteeksi tuli paljon neitoperhosia

NĂ€dalavahetus selja taga aga linnutee ikka nĂ€gematta. Loodetavasti nĂ€en jĂ€rgmisel nĂ€dalal đŸ™đŸ» Ja kui vaadata pĂŒhapĂ€eva ilma siis mĂ”te vananaiste suvest ei tundugi nii utoopiline 😘

Viikonloppu selĂ€n takana mutta milkywayta ei ole vielĂ€kÀÀn nĂ€kynyt. Toivottavasti seuraavalla đŸ™đŸ» Ja kun katsoa sunnuntain sÀÀtĂ€ niin toive vanhojen rouvien kesĂ€stĂ€ ei enÀÀ tunnu mahdottomalta 😘

NĂŒĂŒd asjad kokku ja linna Mimmi juurde kohvile . Oli mĂ”nus nĂ€dalalĂ”pp / nyt kamat kasaan ja kaupunkiin Mimmin luo kahville. Oli kiva viikonloppu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s