Power of Spring

Sel aastal ei taha talv üldse alla anda. Kui Tallinnas on juba üsna kevadine siis Noarootsis veel päris talv. Sellegi poolest sammult sammult kevade poole

Tänä vuonna talvi ei haluai luovuttaa. Kun Tallinnassa on jo kevät niin Nosrootsissa silti talvi. Silti pikku askeleilla kevättä kohti

Hurraa, just algas kevad ! Jipiii just alkoi kevät . 20.03.2021
28.03.2021 . See mis puu all on , on paks kiht päevalilleseemnete koori. Oleme kogu talve linde toitnud ja nüüd terve õu neid koori täis / se tumma mitä on omenapuun alla on paksu kerros aurinkonkukan siemenien kuoria. Ollaan koko talven ruokittu lintuja ja nyt piha kuorista ihan musta
20.03
28.03.2021

Kevade märke on veelgi / Kevät merkkejä on enemmän

Ja veel üks kevadekuulutaja, linnapoiss ka maal / vielä yksi kevät ilmiö, kellarista aurinkoon on tullut meidän kaupunkipoika
Kevade juurde käib ka värske spargel ja valge vein . Nii et uus hooaeg avatud / keväseen käy parsa ja valkoviini niin että kausi avattu
Huvitav kas daalia juti on ikka piisavalt 🤣 / olisiko riitävästi dahlia juuria 🤣
…. Ja muid seemneid / ja muita siemeniä 😁
Oleme alustanud ka kevadtöödega. Mul kreekide alune riisutud, Kimmo testis meie uut aknapesurit / ollaan aloitettu myös kevät töillä – minulla kriikunoiten alusta haravoitu ja Kimmolla uusi ikkunapesuri testattu
Meie paks talvine suure toa vaip sai puhtaks tehtud ja ära pandud. Suve vaip tuppa toodud. Nii see kevad vaikselt sisse hiilib. Kimmo on alati leidlik , et nii midagi ei jää tegematta isegi kui selleks valmislahendust ei ole . Nii sai täna meie vaip klopitud/ meidän paksu olohuoneen matto sai puhdistettu ja laitettu pois. Tilalle tuli kevyempi kesämatto. Näin se kesä pikkuhilja hiipi sisään. Kimmo on aina kekselias kun pitää tehä jotain. Nyt sellainen ratkaisu raskan ja ison maton tamppamiseen

Oleme käinud õhtuti kakuretkedel aga hetkel on nii, et see koht on nii popp et iga kord on seal keegi enne meid juba varjes. Ma nüüd pigem kuulan nende häält sauna terrassilt kui lähen kohale sest neid huvilisi on niigi palju. Laupäeva õhtul kuulsime lõpuks selgelt ka karvasjalg kaku häält. Eestis on neid ainult 200-400 paari nii et neid enam tihti ei kohta. Tore, et elavad meie lähedal. Nüüd oleme oma hoovis kuulnud nii värbkakku, händkakku kui ka karvasjalg kakku 🦉Tore kohtumine oli ka sabatihastega. Pole neid enne näinudki , üks imearmas linnuke. Meil nüüd ka uus binokkel ja sellega on pilt hoopis teine tera

Ollaan iltaisin käyty kakkuretkilla mutta se paikka on nyt niin suosittu että joka kerta siellä joku katsomassa tai piilossa odottamassa. Nyt tuli tunne että jätetään hän meidän puolesta häirimättä ja kuunellaan hänen ääntä meidän saunaterrassilta. Lauantai illalla kuultiin myös helmipöllön puputusta. Virossa on helmipöllöjä vaan 200-400 paria niin että niiten kuuleminen ei olekaan itsestään selvyys . Nyt ollaan omalla pihalla kuultu niin viirupöllöä, helmipöllöä kun myös varpuspöllöä 🦉. Viikonlopulla htiin pyrstötiastä. Olipas söpö pikku lintu. Nyt meillä myös uudet kiikarit ja niillä kuva ihan toista luokka kun edelllisillä

Paljassaares uut binoklit testimas / Paljassaaren suojelualuella uusia kiikareita testamassa
Metsvintidega koos oli hoovis paar põhjavinti. Põhjavint tõenäoliselt läbirändel / peippojen mukaan tuli pihalle myös pari järripeippoa. Todeenäköisesti kevätmuutto linnut

Sel nädalavahetusel alustasime ka grillimise hooaega ning Kimmo ja Mark käisid Roostal korvpalli mängimas . Loodetavasti sel aastal jõuame taas tennist mängima. Päevad maal kaovad nii kiiresti et kogu selle 4 aasta jooksul oleme jõudnud mängima ainult paar korda

Viikonlopulla avatiin myös grillauskausi ja Kimmo ja Mark kävivät Roostalla pelamassa koripalloa. Jos tänä vuonna ehtiei taas aloittaa tenniksen pelamisen . Päivät maalla kulu niin nopeasti että ollaan ehditty pelamaan vaan pari kerta

Ka Mimmi-Papa oli paar päeva Pranglis. Isegi sellel väikesel maalapil keset merd oli rohkem kevadet kui meil

Myös Mimmi ja Papa olivat pari päivä Pranglissa. Edes siellä pikku saarella keskellä mertä oli enemmän kevättä kun meillä

Ka selle aasta esimene liblikas nähtud – kollane lapsuliblikas / Tämän vuoden ensimmäinen perhonen nähty – keltainen sitruunaperhonen

Kuigi ümberringi kõik muutub ja on palju väikseid asju millest rõõmu tunda siis valdav meeleolu on ikkagi kuidagi raske . Juba mõtlesin et sel aastal ma ei jaksa lihavõtteks midagi teha aga õnneks plaanid paigas ja nüüd oleme järgmise nädalavahetuse ootuses…

Ympärillä kaikki muutu ja on pikku ihania juttuja mistä tuntea iloa mutta kuitenkin pääfiilis on jotenkin raskas. Ajattelin jo että en jaksa tänä vuonna tehä mitään pääsiäiseksi mutta onneksi silti meni toisin. Niin että seuraava viikonloppua odottaessa

Eriku tehtud kevadlillede pilt / Erikun tekemä kevätkukkien kuva

One Comment Add yours

  1. verkkir says:

    Kevään eteneminen, lämpö, valo ja linnut tuovat voimaa jaksaa raskaan ajan keskellä. Hyvä päätös teiltä jättää pöllö rauhaan. Itse ajattelen, että äänihavainto on yhtä tärkeä ja hieno. Eilen kuulin ensimmäisen kerran peipon laulua, kohta kesä on täällä!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s