Something new in the air…

Kift aeg . Kevad tahab tulla aga talv ei ole valmis alla andma. Eelmine nädalvahetus oli täielik kevad, sel nädalavahetusel külm tuul ja lumesadu. Õu on aga linnulaulu täis nii, et kevadisi märke iga päevaga aina enam 😘 . Kuna ma olen nüüd oma linnujutuga kõrvuni sees otsustasin et võtan osa ka : https://www.eoy.ee/aed/ . Minu päeviku nimi on Rikholdi rikkus ja esimesed kanded on tehtud 😉. Tegelikult saab sinna lisada ka lilli, loomi, putukaid , nii et sellest tuleb tõeline oma aia päevik

Kiva aikaa. Viime viikonlopulla oli ihana kevät , täällä viikonlopulla kylmä tuuli ja lumisade . Toisaalta piha on täynnä lintulaulua niin että kevät merkkejä aina enemmän 😘. Nyt kun olen korvien myöten tässä lintujen bongaus jutussa sisällä , päätin myös osallistua https://www.eoy.ee/aed/ eli Viron birdlife lintujen päivakirja projektissa. Oikeasti sinne saa lisätä niin lintuja , elämiä, taimia , ötököitä niin että siitä tuleekin oikea pihan päivakirja. Mun päiväkirjan nimi on Rikholdin rikkaus

23.02
Surfbar 27.02
06.03
07.03 storm

Mimmil on 24.02 sünnipäev ja Kimmol 01.03. Algselt oli plaan minna meremuuseumi ja siis sööma aga kuna viiruse olukord Eestis on väga hull siis otsustasime linnas mitte ringi kolada ja Mimmi Papa tulid meie juurde maale. Meil oli mõnus nädalalõpp ja Mimmi sünnipäeva puhul käisime söömas Roosta restoranis. Koju tulime kohvitama. Tegin jōhvika Brita ja see oli tõesti hea

Mimmin synttärit on 24.02 ja Kimmolla 01.03. Alunperin suuniteltiin että mennään merimuseon ja sitten syömään mutta kun virustilanne Virossa todella paha niin päätettiin että se ei ole järkevä. Mimmi ja Papa tulivat mökille ja meillä oli ihana yhteinen viikonloppu. Synttärin lounas syötiin Roostan ravintolassa ja kahvit syotiin kotona. Tein karpalo Britan ja siitä tuli parempi kun odotin

Meilt maalt ei saa keegi minema nii , et tööd ei tee. Erikul oli valmis vaadetud puu mis tuli maha võtta ja nii ka läks. Kuna puude maha võtmine meil siin iganädalane asi siis Kimmo sai sünnipäevaks hea abimehe 😊

Mökillä ei pääse oikein kukaan työstä. Myös täällä kerta oli Erikulla jo puu valmiina mitä piti kaata ja niin se myös meni . Kun puiten kaataminen meillä lähes joka viikonen homma niin Kimmo sai synttäriksi hyvän apuvälineen 😊

Birthdays are worth to wait
Sellest kuuvanus kuusest on nüüd saanud halud. Erik ootab Papat , kärus on valmis kõik töövahendid / tästä kuusesta on nyt saanut halkopino . Erik odottaa portilla Pappa , kaikki työvälinet odottamassa kärryssä

Papa ja Mark tegivad pühapäeval halge . Meie Papa on tuntud sinivereline , kellel isegi padja voldist võib tulla sinikas . Nüüd juhtus , nii et üks oksaga halg hüppas pressimisel talle vastu kulmu. Alguses oli näha väike kriim aga sellest tuli üks vägev sinikas 🤦‍♀️🤣 . Iga päev pakkus uue üllatuse , sest Papa silm iga päev eri värvi . Papal nädala pärast südamearst , loodetavasti siis võib juba ruumi siseneda ilma päikeseprillideta 😁

Suununtaina Mark ja Papa tekivät halkokonella halkoja . Meidän Papa on jo tunnettu siniverinen aateliherra kenelle myös tyynyn tuplasti taitettu kangas tekee mustelman ja nyt kun he yhtä oksilla puuta survosivat , se hyppäsi Papan luomeen. Alussa siellä oli pikku naarmu mutta maanantaina siitä oli tullut mahtava mustelma. Me jännitettin joka päivä että minkä värinen se nyt on koska se kävi koko väripalettiin 🤣🤦‍♀️. Papalla viikon kuluttua sydänlääkäri, toivottavasti saa silloin mennää jo ilman aurinkolaseja 😁

🤦‍♀️

Sama asjaga on seotud veel üks tore seik. Meie läksime pühapäeval linna ja Kimmo ja Erik jäid maale. Kimmo teeb iga õhtul halumasinaga puid ja kui esmaspäeval hakkas puid tegema siis Erik tõi talle kuurist turvaprillid ja näitas silmadele ja ütles Papa ai-ai 😍

Samaan asiaan on sidottu yksi ihana juttu. Me kaikki mentiin sununtaina kaupunkiin ja Kimmo jäi Erikun kanssa mökille . Kimmo tekee työpäivän lopussa halkokonella puita ja kun hän maanantaina aloitti niin Erik toi vajaasta hänelle turvalasit ja näytti silmiä ja sanoi Papa ai-ai 😍

Nagu ikka – maal on mõnus. Eriti pärast paari päikselist ilma tundub , et kohe oleks vaja riisuda, kõik seemned veel tellimatta , peenarde plaani ikka pole , ühesõna väike paanika. Tegelikult mingite kevadtöödega ja – plaanidega oleme ka alustanud – meie linnukastid puhastatud , puukuuri kavand hakkab jumet võtma ja loodetavasti Mimmi abiga saan ka selle aasta aiaplaani paika

Mökilla on ihana, niin kun aina . Varsinkin kun ulkona on ollut ensimmäiset aurinkoiset kevätpäivät. Yhtäkkiä tulikin pikkupanikki että tarvisi heti haravoita, kaikki siemenet on tilamatta , penkkirn suunitelma ei ole jne. No olen ma sen verraan plani ihminen että jotain ollaan silti saatu aikaan- lintupöntöt on puhdistettu , puuvajan suunitelma ottaa muotoa ja Mimmin avulla saan varmaan pihasuunitelmankin tehty

Laudlina vahetus ja kohe ka toas kevadine meeleolu / pöytäliinan vaihto toi sisään hetkessä kevätfiilista

Meil on sel aastal kolm musträhni. Ei teagi kas pulmamängu aeg või mõtleb ta tõesti sel aastal haaremi rajada, ruumi igatahes on sest kõik suured männid on auklikud

Meillä hetkellä lähistöllä kolme palokärkeä. En tiedä on soidinaikaa tai meinaakö ottaa täna vuonna kokonaisen haaremin , ainakin tilaa olisi kun kaikki isot männyt on aukkoja täynnä.

Ainuüksi selles puus 5pesa / ainoastaan tässä puussa 5 mahdollista pesäpaikka

Pikkisilmi oleme oodanud seda , et Liikva saaks teenuselepingu ning Erik saaks seal alustada. Ja neljapäeva õhtul tuligi info, et nüüd kõik korras ja esmaspäevast on kõik oodatud teenusele . Lõpuks tuli kõik ikkagi väga äkki aga Erik on valmis minema , nii et homme meil vabad päevad ja hommikul kohe Liikvale . Loodame , et 🤞

Ollaan pitkään odotettu että Liikva saisi sosiaalipalvelun sopimuksen . Ja torstai illalla tuli tieto että nyt kaikki kunnossa ja maanantai aamusta he valmiina ottamaan kaikki vastaan. Odotettiin ja nyt tuntukin että tuli niin äkkiä, ollaanko me valmiina . Erik ainakin on menossa niin että odettiin maanantaiksi vapaa päiva ja ollaan aamulla siellä . Toivotaan että kaikki mene 🤞

Koti peal on Eriku uus jutustamisraamat. Pildid inimeste ja tegevuste kohta millest võib tahta rääkida. Loodetavasti tegevusjuhendajatel kergem temast aru saada / laukun päällä Erikun uusi kuvakirja. Kirjassa ihmiset ja asiat mistä voi haluta puhua. Opettajilla helpompi ymmärtä häntä

Suure muudatuse ootel … suur elumuutus meile kõigile

Iso muutos edessä. Meille kaikkille

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s