Peace of Mind

Meil on talv . Ilus , lumine, meel rõõmsam ja õues valgem . Kõik nagu natuke parem ja lootusrikkam . Harjumaal ja Ida Virumaal koolid taas avatud. Kuna Marki kool on nii suur siis nemad jätkavad osaliselt distantsõppes. Markil oli sel nädal kool neljapäev ja reede ning õhtul ta oli täielik zombi. Viimasest koolis käimisest ongi juba 2,5 kuud . Kodune õpe ei ole ikka päris kooliga võrreldav . Näis kui kaua koolid lahti on , sest Eestis on viiruselevik stabiliseerunud kõrgel tasemel aga lastel on koolis ikka palju lähikontakte ühe päeva jooksul . Markil oli Kalamaja Põhikoolis mõnus klass ja parim klassijuhataja. Vana kooli hoovi tehti liuväli aga enne seda oli vaja plats lumest tühjaks lükata ja vana klassijuhataja kutsus poisid appi. Plats puhas ja vanad sõbrad nähtud

PMeillä ihana talvi. Kaunis, luminen , mieli parempi ja ulkona valoisempa. Kaikki pikkusen paremmin ja toiveikas. Harjumaalla ja itä Virumaalla lapset taas kouluissa. Markin koulu kuitenkin niin iso ettâ hän jatkaa otsittain etäkoulussa ja jotkut päivät käy koulussa. Täällä vikkolla hän kävi koulussa torstaina ja perjantaina ja molemmalla illalla oli ihana zombi. Ei etäkoulu ole ihan tavallisen koulun mittainen. Mark oli viimeksi koulussa 2,5 kk sitten . Mutta se jää nähtäväksi kauan koulut jää auki koska Virossa on viruslukemat stabilisoitunut aika korkealla tasolla ja lapsilla on kuitenkin päivän aikana paljon lähikontakteja. Markilla oli Kalamaja koulussa todella kiva luokka ja paras luokkaopettaja ja täällä viikolla tehtiin vanhan koulun pihalle luistinkenttä. Ennen tuli kuitenkin tehä alusta kuntoon ja opettaja kutsui vanhan luokan apuun. Kenttä puhdas ja vanhat ystävät nähty

Ka Eesti elus taas veidi lootust – meil on uus valitsus ja mis peamine , EKRE ei ole enam valitsuses . Päris tore , et meil naispeaminister, valitsus kus palju asjalikke naisi ja selge selja ja sõnaga naispresident.

Myös Viron elämässä taas toivoa- meillä uusi hallitus ja tärkein kuitenkin se että kauhea EKRE sai lähteä hallituksesta . On kiva että meillä nuori naispääministeri, hallituksessa paljon asiallisia naisministereita ja suoralla seljällä ja selkeällä sanalla naispresidentti

Pic: Eesti Päevaleht

Meie oleme olnud igal nädalalõpul maal. Eelmisel koos Mimmi-Papaga. Tegime veidi puid , saunataime , nautisime niisama koos olemist 🥰

Me olemme ollut kaikki viikonloput mökillä. Viime viikonloppuna Mimmi ja Papan kanssa. Tehtiin pikkusen halkoja , käytiin saunassa, tehtiin hyvä ruokaa ja nautittiin yhdessä oloa 🥰

Modell / malli
Kunstnik / taitelia
Ja lõpptulemus / ja lopputulos
Nädal hiljem oli veel rohkem lund / viiko myöhemmin oli vielä enemmän lunta

Me oleme mõelnud , et tõenäoliselt mõtleks meie naabrid et meiega on midagi juhtunud kui laupäeval kl 10 ei kuuleks sae või muruniidukite häält . No me ei tahagi neid peavalu valmistada , nii et nii nagu juba 4 aastat järjest , olime kl 10 metsas ja puu langes 🤦‍♀️

Me ollaan mietitty että todeenäköisesti olisivat meidän naapurit meistä huolissaan jos lauantai aamulla kl10 oli kuulisi sahan tai leikkurin ääntä. No me ei halua heille tuotta huolia niin että myös täna viikonloppuna oli meillä kl10 puu kaadettu 🤦‍♀️

Sel nädalal viisime lõpuks kuuse välja . Nii ilusat kuuske meil polegi enne olnud. Ja kuna nurk jäi tühjaks siis panin sinna Memme tehtud seinapildid. Sain need emalt aga pole enne kasutanud. Tegelikult sobivad sinna hästi ja jäävad seniks kuni mõtlen välja meie kevade seina

Ne vietiin vasta täna viikonloppuna kuusi ulos . Niin hyvänäköistä kuusta meillä ei olekaan ennen ollut. Seinä jäi tyhjäksi ja laitoin sinne väliaikasesti Memmen tekemät seinätekstiilit. Ne sopi sinne hyvin ja jäävät seinälle kunnes keksin meidät kevätseinän

Sel nädalal osalesime kolmandat korda talvisel aialindude vaatlusel

Viikonlopulla oli talven pihalintijen laskeminen. Me osallistuttin kolmatta kerta

Olime valmis juba hommikul / oltiin aamulla aikasin jo valmiina
36 lindu ja 12 liiki / 36 lintua ja 12 laija
Lindude loendust on siin üsna kerge teha sest linnumajas on pidevalt paarkümmendblindu , lisaks on linde täis kõik õunapuud / lintujen lukemista on täällä helppo tehä kun lintulautalla on koko ajan parikymmentä lintuja , lisäksi on lintuja täynnä kaikki omenapuut

Mark oli meist ainuke kes ei olnud sellel talvel hanges käinud, nüüd TEHTUD

Mark oli meistä ainoa joka ei ollut käynyt saunasta lumihankessa , nyt TEHTY

🕺🏼

Meie laupäeva sisustas hästi Goldbergi masina ehitus. Mark sai koolist ülesande teha Goldbergi masin, mis koosneb vähemalt 5 elemendist, liikumine kestab vähemalt 25 sekundit ja seotud kooli 50 juubeliga ( òpetajate fantaasiale mõjub koroonaaeg küll tiivustavalt ) .

Meidän lauantaita sisusti hyvin Markin koulutehtävä – piti tehä Goldbergin kone missä on minimissä 5 elemettiä, liikuminen kestäisi aikakin 25 sekuntia ja jotain olisi sidottu kouluun 50 vuotta juhlaan ( koroona aikaa on opettajien mielikuvitukselle kyllä antanut siivet )

Alguses oli väikesed paberist rennid ja topsid , lõpuks tuli sellest kogu söögituba ja kööki läbiv tee , kus kasutati nii vihmaveerennide osi kui ka lillepostamenti

Alussa tehtiin pikkusia paperin rännejä ja etsitiin pikkusia apuvälineitä, loppupelissä siitä tuli ruokahuonesta keittiön halki kulkeva monstrumi missä oli käytössä sadevesi rännit ja kukkatelineet

Algus / alkuu
Hakkab looma / lähes valmiina
👏🏻 ja lõpptulemus / ja lopputulos

Üle pika aja on meil ka kodus midagi uut . Viimased 4 aastat oleme panustanud ainult maakoju aga nüüd ostsime koju uue voodi. Uus voodi on nii kõrhe et kui Kimmo voodis Netflixi vaatab siis esimest korda elus ta paneb kardina alla sest ta on kõrgemal kui aknalaud ja nagu vaateakna väljapanek 🤣

Pitkästä aikaa on meillä kotona jotain uuttaa . Viimeiset 4 vuotta ollaan panostettu vaan mökiin ja nyt ostetiin kotiin uusi sänky. Uusi sänky on niin korkea että kun Kimmo katso sängyllä Netflixia sitten hän laittaa verhot alas koska sänky on korkempi kun ikkunalauta ja hän on kun vaateikkuna malli 🤣

Old bed
New one

Korter 5 sai valmis uus köögimööbel. Märt on tõeline köögivölur. Ta tegi väikesse ja imeliku kujuga kööki sellise mööbli , et isegi minul läheks kõikide kappide täitmisega raskeks. Kahju et ma vanast mööblist pilti teinud, vahe on metsik . Krt 4 otsime uut üürniku. Tõenäoliselt läheb seekord rohkem aega , sest turul on palju kortereid mis olid enne üüti airbnb kaudu

Asunto nr5 tuli valmiiksi uusi keittiö. Märt on oikea keittiövelho. Se oli outon muotonen ja pieni keittiö ja hän teki sinne niin käytännölisen ja kauniin keittiöön . Joka sentimetri on hyödykäytössä ja kaapeja tuli niin paljon että edes minulla olisi vaikea kaikkia niitä täyttä. Harmi että en ottanut kuva vanhasta , ero on valtava . Asunto nr4 me etsitään uusia vuokralaisia . Todeenäköisesti menee nyt enemmän aikaa kun matkkinoilla paljon asuntoja mitä ennen vuokratiin airbnb kautta

Veebruaris meil siis suurem elumuutus . Erik hakkab nädala sees Liikval elama . Käisime Erikuga juhendajatega tutvumas ja tuba valimas. Algselt sai Erik koha keskmises majas , kus on ees juba tuttavad Grete ja Mari. Nädal hiljem läksid Liikvaga tutvuma Mimmi ja Papa koos Erikuga ja siis selgus , et Erik ikka läheb kolmandasse majja. No tegelikult mul selle vastu midagi sest see maja peaks olema rahulikum, pealegi seal sai Erik päikse ja õunapuu aia poolse toa

Helmikuussa meillä isompi elämän muutos edessä . Erik alkaa asumaan viikon sisäl Liikvalla. Käytiin Erikun kanssa Liikvalla tutustumassa opettajaihin ja valitsemaan huonetta. Erik sai huoneen keskimäisessä talossa missä on myös tutut Grete ja Mari. Täällä viikolla kävivät Liikvalla Mimmi ja Papa Erikun kanssa ja selvisi että heillä suunitelma siirtä Erik kolmanteen taloon . Siellä on rauhallisempi ja Erik sai aurinko ja omenatarha puolisen huoneen

Eriku algne tuba keskmises majas / alunperin valitiin se Erikun huoneeksi keskimäisessä talossa

Eriku tuba / Erikun huone
Eriku puzzled said juba riiulile / Erikun puzzlet jäivät jo hyllylle
Aknast paista kellatorn ja puuviljaaed / ikkunasta näkyy kellotorni ja hedelmätarha

Mimmi on Eriku toa sisustamise tõsiselt ette võtnud. Päevatekk, päikkärite tekk on ostetud, tugitool välja valitud, nüüd veel mingi lill ja siis saavad esimese autokoorma asju sinna ära viia 😊

Mimmi on alkanut tosissaan sisustamaan Erikun huonetta. Päiva – ja torkkupeitto on ostettu , nojatuoli valittu , pitää ostaa vaan joku kukka ja ensimmäinen autollinen voi mennää Liikvalle 😊

Pühapäev ja lund tuleb juurde . Nii mõnus ❄️

Sunnuntai ja taas sataa lunta . Ihana ❄️

Ööga on randa tulnud veidi jääd / eilen oli rannas hiekka , tänään jo vähän jäätä

Uuendus : pühapäev kl15 . Mark olo sel nädalal koolis neljapäev ja reede. Pühapäev kl15 tuli teade et ta lähikontaktne ja peab jääma 10 päevaks eneseisolatsiooni. Ei läinudki rohkem kui üks päev koolis ja käes 🤦‍♀️ . No näis kas ta vabastatakse läbipõdise tõttu idolatsioonist või mitte . Nii et see jama kestab edasi

Päivitys : sunnuntaina kl 15. Mark oli täällä viikolla koulussa torstai ja perjantai . Sunnuntaina kl15 tuli ilmoitus että hön ollut torstaina lähikontaktissa ja pitää ollaa 10 eristettynä. No ei mennytkin enemmön kun yksi koulupäivä. Katsotaan vapaudettaanko Mark isolaatiosta kun korona jo sairastanut. Kuitenkin siihen asti kun terveysviranomaiset vahvistaa sen , hän on eristetty kotona

Rahu Berit , Ainult Rahu. Laual on täna Mimmilt saadud aga Memme tehtud laudlina / Rauhaa Berit , rauhallisesti nyt . Pöydällä on tänään Mimmilta saatu mutta Memmem tekemä pikkunen värikäs lautaliina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s