Season change in the air

See nädal on olunud suhteliselt uudistevaene . Nii et tuleb lühike jutt aga lillepiltidest pole ka seekord pääsu 😝

Tämä viiko on ollut aika rauhallista niin ettulee lyhyt juttu mutta kukkakuvista että pääse myös täällä kertaa 😝

Marki rebasteaeg ikka kestab . Ta on oma jumalat kostitanud isetehtud tiramisuga , teinud talle väärilise krooni , esinenud kooli hullu arstina kelle missioon oli hoitada kõiki 5G kahjuliku mõju eest. Ta on hommikul 7:30 läinud kooli hommikuvõimlemist trgema ning tema jumal on teda koolipäevaks stiliseerinud roosaks üksiksarvikuks 🦄Seoses koroonaga lükkub rebastepidu edasi aga tuleb kohe kui võimalik

Markin fuksit kestää vieläkin . Hän on tehnyt oma jumalalle itse tiramisua , tehnyt hänelle kruunun ja on koulussa ollut hulluna lääkärinä joka puhui koko päivän 5G verkon vaaroista . Mennyt aamulla 7:30 kouluun aamujumpaan ja jumala leikki stilista ja sen yhteydessä Markista tuli koulupäiväksi pinkki yksisarvinen 🦄. Futsijuhlat on tulossa mutta vasta sen jälkeen kun koroonatilanne hellittää

Mark & Edward as a mad doctors

Kool on tegelikult alanud hästi aga tööd tuleb kõvasti teha. Eriti suur koormus on hetkel kirjanduses , nädal ja raamat 📚 Eelmisel nädalal luges Mark läbi esimese paksu luuleraamatu 😊

Koulu on alkanut hyvin mutta töitä pitää tehä kovasti. Hetkellä on paljon tekemistä kirjallisuudessa – viiko ja kirja 📚Viime viikolla Mark lui ensimmäisen paksun runokirjan 😊

Mimmi ja Papa on ikka Pranglis ja mis seal viga – ilm on veel ilus ja ka koorona leviku tõttu on neil hea seal olla. Neil oli ka väga töökas nädal – saares oli arborist ning väikese maja juures läks maha hulga puid. Nüüd on palju avaram ja mulle meeldib rohkem . Sel aastal ka palju seeni ja mustikaid nii et ka Mimmil tegemist küllaga

Mimmi Papa on vieläkin Pranglissa ja siellä onkin nyt hyvä olla – sää on vielä hyvä ja kasvavien kotoonanumeroitenkin takia heidän on hyvä siellä ollaa mahdollisen pitkään. Viikon alussa oli saarella metsuri ja myös heidän pihalta meni pois sika monta koivua. Papa ei ole varmaan vieläkään pysty puhumaan mutta Mimmi tyytyväinen . Kuvista katsoen mskin tykkään kun valoa ja avatuutta tuli lisää. Myös metsässä on paljon puolukkoita ja sienia niin rttä Mimmilla paljon tekemistä

Meie kahjuks seenekohti ei tea ja tegelikult pole olnud ka aega et ringi vaadata. Loodetavasti kunagi…. Meil on aga mets täis kännuseeni. Igas kännu peal on seened aga neid me ei tunne ning söödavatel ja mürgistel raske vahet teha nii et meist jäävad metsa

Me ei tiedä sienipaikkoja ja hyvä näin koska ei meillä hetkellä aika niihin. Mimmi huolehtii meidän talvisienistä . Toivottavasti joskus ehditään myös metsään kävelemään . Toisaalta on meillä oma metsä täynnä sieniä mutta ne on kaikki kantosieniä ja niitä me ei tunne. Niissä pitää ollaa todella tarkka koska niitä on syötäviä mutta myös myrkyllisiä. Niin että meistä ne jää metsään

Reedel hommikul oli mailis Eriku Liikva Päikeseküla leping 🤔 Loomulikult on see tore ja usun et Erikule seal meeldib aga eks see lahti laskmine saab raske olema . Täna on pühapäev ja ma pole veel suutnud seda lepingut lugema hakata. Tuleb asja mõistusega võtta ja asi ära teha 🤗

Perjantai aamulla oli mailissa Erikun Liikva Päikeseküla sopimus 🤔 Varmasti hyvä paikka Erikulle mutta on se vaikea päästä hänet pois . Tänään on sunnuntai ja tähän saakka en ole pystynyt sitä lukemaan . Pitää vaan ollaa järkevä ja se allekirjoittaa

Kolmapäeval oli Eestis suur torm. Minul aga oli kolmspäeva õhtul kl19:30 koroonatest kuna sattusin seireuuringusse. Testi vastuse sain järgmisel hommikul veidi pärast 7:30 nii et see toimib küll hästi ja kiiresti. Rääkides tormist siis see tegi pahandust üle Eesti ja ka meie värava juures murdus kahearulise kuuse suurem haru. Erik muidugi õnnelik , et sai jälle saagida

Keskiviikona oli Virossakova myrsky. Myrskyn takia oli sähköjä pois ja puita tiellä ja myös Ölbäckillä portilla ollut kuusella murtui latva. Erik tietenkin onnellinen kun paljon sahattava . Minä kävin keskiviiko illalla 19:30 koroonatestissa ja vastaus tuli jo seuraavalla aamulla 7:30 jälkeen . Niin että on se oikeasti nopea toiminta. Kun tartunnat Tallinnassa kasvaa niin satunnaisesti valitiin 4000 ihmistä testattavaksi ja ma olin yksi niistä

Kuna Volta murdunud õunapuu õuntest tuli 80l õunamahla siis Elbiku õunu me viime käru käru järel metsa alla. Õnneks Tiina oli huvitatud õunamahlast ja laupäeval saigi tehtud 40 l. Meil oli Tiina ja Meelisega väga tore päev 🥰

Voltassa kaantunulta omenspuulta tuli niin paljon omrnia että Mimmi Papa tekivät 80l omensmehua. Ölbackillä menevät taas omrnst kaikki metsään . On se harmi mutta ei me oikein voi tehä mehua lisää. Onneksi Tiina oli kiinostunut ja hän teki isän kanssa 40l mehua. No onnrksi joku osa omenistä meni hyötykäyttöön. Ja meillä oli heidän kanssa hauska päivä 🥰

Tehas ja töödejuhataja valmis / omenamehu tehdas ja työnjohtaja valmiina

Laupäeva hommikul käis Elbikul ka Tiina mees ja tõi uksed , aknad. Järgmisel nädalavahetusel siis suurem projekt – ettepaneminr. Kuna uued uksed on nii kõrgemad kui suuremad siis lammutamist on palju . Ja uksed kaaluvad vähemalt tonni 😲 nii Märt käskis külapealt mehi appi kutsuda … Ühe pildi jõudsin ka teha, uksed on superilusad !

Lauantai aamulla kävi Ölbäckillä myös Tiinan mies ja toi uudet ovet, ikkunat . Seuraavalla viikonlopulla isompi projekti kun niitä laitettan paikoillr. Uudet ovet on korkemmat ja leveämmät niin että niiten

paikoille laiitaminen on iso työ . Ja ne painaa aikakin tonnin 😲 niin että meidän pitää löytää kylältä apuja . Yhden kuvan ehdin ottaa , ovet on todella hyvänäköiset

Pühapäev tegime veidi sügistöid

Sunnuntaina tehtiin vähän syyshommia

Kimmo puhastas ja kaevas läbi meie kasvukastid / Kimmo puhdisti ja käänsi meidän kasvipenkit
Gladioolisibulad on üles kaevatud / gladiusten sipulit on nostettu
Lilleseemned kuivavad / kukkasiemenet laitettu kuivamaan

Aeg kuidagi kaob käest. Me ei jõudnud sel aastal mustikale, pohlale, seenemetsa, teha midagi sõstardest ega nüüd ka õuntest 😖 Teeb kurvaks aga midagi pole teha. Hea meel on selle üle et meil aias hakkab olema õieilu varakevadest hilissügiseni 😊

Aikaa vaan eri riittää kaikkeen mitä halusi tehä. Ma en ole tänä vuonna ehtinyt poimimaan mustikkoita, puolukkoita, sieniä, en ole tehnyt mitään herukkoista , nyt nöyttää pahasti että ei myös omenista 😖 Onnellinen voin kuitenkin ollaa siitä että kukkaloistoa alkaa olemaan pihalla kevästä sykysy myöhään.

Me saame elutoas vahupidu pidada / me saamme olohuonessa järjestää vaahtojuhlat. Jossain vaihessa ne oli muotia

Ja nüüd koju. Mark oli nädalavahetusel nohusena kodus, pühapäeva hommikul Erikul nohu. Tänapäeval karda ka igatbhooajalist sümptomit

Nyt kotiin . Mark on nuhasena ollut koko viikonlopun kotona , sunnuntai aamulla oli Erikulla nuha. Ennen nuha oli syksyllä normaali ja kausijuttu , nyt on kaikki muutunut ja jokainen sellainen ilmiö saa sut hermostumaan

Nägin aias jälle musta seatigu ning ise sain jälle puugi. Loodetavasti hooaja viimase / illalla näin taas ukkoetänan ja sain myös itse punkin. Toivottavasti oli sen kauden viimeinen

One Comment Add yours

  1. verkkir says:

    Oi, mitä ihania kukkia saat vielä kantaa puutarhasta kotiin! Taidan lähettää meidän teinin pariksi viikoksi Markin kouluun, niin loppuu nurina ja toteaa, että onkin mukavan leppoisaa😁

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s