Winners 🏆

Vastupidiselt kĂ”igile ootustele oli see vĂ”idukas nĂ€dalavahetus . Kogu nĂ€dalavahetuse kallas alla vihma , oli tĂ”eliselt kole sĂŒgisene nĂ€dalavahetus aga seda ainult ilma mĂ”ttes . Meil oli igati mĂ”nus nĂ€dalavahetus koos ema isaga . Erik jahus kogu nĂ€dala et sel nĂ€dalavahetusel tuleb ĂŒks puu maha vĂ”tta , nii et sellest alustasime .

Kaikkien odotusten vastaisesti tuli tÀstÀ todella kiva viikonloppu . Koko viikonloppu satoi kaatamalla ja oli pimeÀ, kauhea syksysÀÀ mutta sitÀ vaan sÀÀn mielessÀ. MeillÀ oli todella ihana viikonloppu Mimmi ja Papan kanssa . Erik jauhasi koko viikon ettÀ mökillÀ pitÀÀ kaata puu , siitÀ aloitettiin .

Tegelikult on Erik taas kÔva töömees . Reedel aitas asjad autost tuppa tuua ja jÀrgmisena tÔi rehad ja kuigi vÀljas oli pime , riisusid nad Kimmoga tunnikese enne kui tuppa tulid

Erikust on taas tullut työmies . Perjantaina auttoi tuomaan kassit sisÀÀn ja seuraavaksi oli hÀnella kÀdessÀ kaksi harava ja tunnin piti haravoita ennen kui pÀivÀn sai lopettaa

Hommikul siis puu saagimine . Meil oli trepi lĂ€hedal ĂŒks kuivanud kreek , nĂŒĂŒd on ĂŒles pÀÀsemine palju mĂ”nusam

Aamulla siis puun kaataminen . Rappusten pÀÀllÀ oli kuivanut kriikuna , nyt ylös pÀÀsy paljon siistimpi

JĂ€rgmisena Ă”unamahla tegemine . Ma ei mĂ€letagi millal viimati selle masina ja suure kambaga mahla tegime . Sellest on kindlasti möödas 10 aastat aga vĂ”imalik et ka 15 . Ònneks purustaja töötas ja kĂ”ik muu on mehaaniline . Õunad pesime oma uue kĂ€ru kastis , siis purustajasse , siis purustatud segu pressi alla ja voila – oma aia puhas , magus Ă”unamahl

Seuraavaksi kÀynistettiin omenamehun tehdas . En edes muista million viimeksi nÀin mehua tehtiin . SiitÀ on varmasti 10 vuotta mutta todeenÀköisesti lÀhes 15 vuotta. Onneksi omena silppuri oli kunnossa , kaikki muut on pelkÀÀ mekaanikka . Omenat pestiin uuden kÀrryn laatikossa , sitten omenat silppuriin , sieltÀ murskatut omenat prÀssin alle ja voila ÀmpÀrissÀ oli makea , oma ja puhdas omenamehu

Kuigi ĂČunu oli ainult kolm kasti siis mahla tuli 35 l ja me olime valmis ainult 15 liitriks.

Vaikka omenoita oli kolme laatikoa saimme 35l mehua . MeillÀ oli pusseja vaan 15l niin ettÀ maanantaina mehun lammittÀminen jatkuu Tallinnassa.

Veidi tÀhistasime ka halloweeni . Kimmo tegi kÔrvitsa kummituse ja mina kÔrvitsa sisust koogi . Samuti avasime glögi hooaja sest selline ilm oli ideaalne selle kuuma joogi jaoks

Pikkusen juhlitiin myös Halloweenia , Kimmo teki kurpitsa kummituksen , minÀ kurpitsa lihasta kakun . Avatiin myös glögikausi , sellainen sÀÀ on  ihantelinen sellaisen kuuman juomaan nauttimiseen

JĂ€rgmisena tubased tööd – teisele korrusele panime vasest vanad kardinapuud . Ònneks meie varud on peaaegu pĂ”hjatud nii et ilusad talvised ja villased kardinad leidusid keldri riiulitelt. Suveks peab vaatama midagi kergemat ja talveks on need vĂ€ga ilusad ja stiilsed

Seuraavaksi laitettiin porukalla toiseen kerrokseen vanhat kupari verhotangot. Onneksi meidÀn kellarivarastot on pohjattomat ja sieltÀ löytyivÀt vanhat ja villaiset verhot . KesÀksi tarvitaan jotain kevyempÀ ja vÀrikÀmpÀ mutta talveksi ne on kauniit , tyylikÀÀt ja kÀytÀnnölliset

Mimmi pidi kardinaid ka lĂŒhendama nii et meie lugemisnurk leidis esimest korda kasutust . Kimmo pidi puhastama kardinapuud nii et mulle jĂ€i pildistamise raske kunst

Mimmi piti lyhentÀÀ verhot niin ettÀ meidÀn lukunurkka tuli ensimmÀistÀ kerta kÀytetty. Kimmon piti puhdistaa vielÀ verhotnkoja niin ettÀ mulle jÀi kuvamisen vaikea työ

Esikusse tulid ajutised kardinad , pĂ”hiliselt selleks et sisse ei nĂ€eks . Eks nad veidi kaitsevad ka kĂŒlma eest aga Ă”ige kĂŒlmakardin peaks olema laest pĂ”randani . Kuigi ema varudest vĂ”ib leida peaaegu kĂ”ike siis 3m pikkuseid kardinaid vast mitte. Samas on seal kindlasti kangas mis oleks selleks sobiv

Eteiseen tulivat vĂ€liaikaset villaverhot . HetkellĂ€ heidĂ€n pÀÀtarkoitus on estÀÀ nĂ€kymÀÀn ulkopuolelta sisÀÀn mutta vĂ€hĂ€n ne myös antaa kylmĂ€suoja. Oikean kylmĂ€suoja verhon pitĂ€isi olla katosta lattiaan ja vaikka sanoin ettĂ€ Ă€idin kellarista löytyy mitĂ€ vaan niin 3m verhoja ei silti löydynyt mutta siellĂ€ on kangasta mistĂ€ niitĂ€ tehĂ€…

Meie remont on pĂ”himĂ”tteliselt on remont valmis . Rain ja Jura tulevad jĂ€rgmisel nĂ€dalal 3 pĂ€evaks aga siis on tĂ”esti kĂ”ik . Kes oleks uskunud et sellest ĂŒlemisest korrusest tuleb niin suur , kallis ja 8,5kuud kestev remont . Igatahes vĂ€gev ja nĂŒĂŒd kĂ”igil meile mĂ”nus kĂŒll tulla ja meil neid vastu vĂ”tta . Samal ajal on remondi lĂ”pp sisustusprojekti algus

Voi sanoa ettÀ meidÀn remppalla loppusuora . Rain ja Jura tulevat seuraavalla viikolla kolmeksi pÀivÀksi mutta sitten on oikeasti kaikki . Kuka olisi uskonut ettÀ siitÀ ylÀkerraan rempasta tulee niin iso, kallis ja 8,5kk kestÀvÀ remppa . No nyt se ainakin valmis ja meidÀn vierailla hyvÀ olla ja meillÀ ottaa heitÀ vastaan. Taas rempan loppu on sisustusprojektin alkuu

Ka meie allkorruse seinad tÀituvad vaikselt vÀikeste sisustuselementidega

Myös alakerraan seinÀt rupea tÀyttymÀÀn ihanilla sisustuselementeilla

Pidin siia panema pildid ka meie ÀÀdikapuudest . Nad on veel liiga pisikesed et jĂ”uaksid Ă”isi kasvatada aga nende sĂŒgisesed vĂ€rvid on kiftid isegi pimedal sĂŒgispĂ€eval

Mun piti tÀnne laittaa pari kuva myös meidÀn etikkapuista. He on vielÀ liian pienet ettÀ tehÀ kukkia mutta niiten vÀrit on ihanat myös todella pimeÀllÀ syksypÀivÀllÀ

Kui meie nÀdalavahetus oli tÀis vÀiksemaid töövÔite siis tÀna oli uskumatu pÀev kuna Eesti mehed tuli WRC maailmameistriteks . Uskumatu saavutus

MeidÀn viikonloppu oli tÀynnÀ pikkutyövoittoja mutta Virossa on tÀnÀÀn oikeasti uskomattoman ihana pÀivÀ- Ott TÀnak ja Martin JÀrveoja on WRC sarjan rallyn maailmamestatit

One Comment Add yours

  1. tapanifihki says:

    Hienoa tulee. Onnittelut rallin mestaruudesta. HyvÀ Toyota

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s