Proud to be Estonian đŸ‡ȘđŸ‡Ș

on

Eelmise nĂ€dala mĂ€rksĂ”na oli kindlasti laulu-ja tantsupidu . See on siiani vaba marurahvuslusest mida ma vihkan , see on puhas rÔÔm koos olemisest , koos tegemisest ja uhkus oma kultuuripĂ€randi ĂŒle . Sel korral siis juubelilaulupidu ehk 150 aastat esimesest Tartus . Meie kĂ€isime Markga tantsupeol ja nautisime tĂ€iega . Üks osa sellest rÔÔmust on nĂ€ha kuidas need inimesed seda kĂ”ike naudivad . Nad on oma rĂŒhmadega palju trenni teinud , siis tulnud nĂ€dal varem Tallinna trennidesse , vĂ”tnud nĂ€dal puhkust oma töökohtadest ja naudivad kĂ”ike sajaga . Etendus oli tempokas ja oli vĂ”imas pilt kui 10500 rahvariides tantsijat korraga laval olid . Mark kĂ€is Hardiga ka laulupeol . Olid juba kell 13 kohal et head kohta saada ja tulivad koju pĂ€rast 23 , ise super Ă”nnelikud et osalesid ja kaasa laulda said . LauluvĂ€ljak on alati tundunud piiramatu mahtavusega aga seekord lĂ”petati piletimĂŒĂŒk enne algust sest vĂ€ljak oli liiga tĂ€is . 44000 esinejat ja 65000 pealt vaatajat , tuhandeid kes oleks tahtnud pileteid osta vĂ€ravast . Igatahes oli vĂ€gev pidu ja eestlaste ĂŒhtekuuluvus tunne taas suurem kui varem.

Viime viikon kohokohta oli Viron laulu ja tanssijuhla . TĂ€na vuonna juhlatilaisuus kun 150 vuotta ensimmĂ€isestĂ€. Ma tykkÀÀn siitĂ€ joka viiden vuoden kuluttua jĂ€rjestettĂ€vĂ€stĂ€ juhlasta todella paljon kun se on pysynyt vapaana siitĂ€ kauheasta radikaali kansallisliikestĂ€ ja on oikeasti puhdas ilo yhdessĂ€ tekemisestĂ€, yhdessĂ€ olosta ja ylpeys kultuuriperinnĂ€stĂ€. Me kĂ€ytiin Markin kanssa torstaina tanssijuhlissa ja naudittin molemmat . On ihana katsoa kuinka paljon erilĂ€isiĂ€ kansallispuvuja meillĂ€ on , miten ne ihmiset nautti sitĂ€ mitĂ€ he tekee . Koko se juhla on ihmisten vapaaehtoinen panos – he harjottele ryhmissĂ€, sitten vaan valitut saa juhliin, he tulee viiko aikasemmin Tallinnaan missĂ€ he harjottele stadioneillĂ€ , asuu jossain koulusaleissa patjoilla ja siihen he ottaa viikon heidĂ€n normaalikesĂ€loma . Edes kun esintyminen on loppunut , he vielĂ€ tanssi kaduilla kun mene pois . Oli kyllĂ€ mahtava nĂ€hdĂ€ 10500 ihmistĂ€ kerralaan kansallispuvuissa tansimmassa .Mark ja Hardi kĂ€vivĂ€t myös laulujuhlissa . MenivĂ€t jo aikasin ettĂ€ saisivat hyvĂ€t paikat , lauloivat mukaan ja tykkĂ€sivĂ€t todella paljon . Koko ajan on tunne ettĂ€ lauluvĂ€ljakulle mahtuuniin paljon ihmisiĂ€ kun vaan tulee ja yleensĂ€ liput ostetaan portilta . TÀÀllĂ€ kertaa lipunmyynti lopetettin jo ennen juhlan alkua ja paljon jĂ€i portin taakse . Lavalla oli 44000 laulaja ja yli 65000 kuuntelemassa. Virolaisten yhteenkuuluvus tunne sai taas potkua.

Meie teel tantsupeole ja tantsupeo pildid

Me menossa tanssijuhliin ja tanssijuhlan kuvia

Laulupidu

Mark ja Hardi varakult kohal

Mark ja Hardi aikasin paikoilla

Minu laulupidu

Mun laulujuhla

Renate laulupeol

Ja Hele

Ja Mihkel

KÔik nad on nii vaimustustes sellest mida teevad. He kaikki on super innoissaan siitÀ mitÀ he tekee

Mina jÔudsin eelmisel nÀdalal ka teatrisse . KÀisin Kairega vaatamas Tammsaare Juuditit . Pole kunagi lugenud ega teadnud mida oodata , lisaks veel baskiiria lavastaja . PÀris ausalt ei mÀleta millal viimati nii vÀgeva teatrielamuse sain .

Mina kÀvn viime viikolla Kairen kanssa teaterissa . Ihana vanha PyhÀ Katarina luostarikirkko , meidÀn klassikon Tammsaaren Juudit . En osannut mitÀÀn odottaa koska en ollut lukenud Juuditia, lisÀksi ohjaaja Baskiiriasta . En muista milloin viimeksi olisin saanut sellaisen teatterielÀmyksen .

NĂ€dalavahetusel olime maal . Tegime ĂŒhe suurema koristamise ja muruniitmise , panime paika Ă”uelambid , saunatasime ja tegime ĂŒhe pikema rattaringi. Mustikad on valmis ja sain esimest korda elus oma peenralt kurke . MÔÔnus

Viikonlopulla kÀytiin taas mökillÀ. Tehtiin isompi siivous , leikattin nurmikkoa , laitettin ulkovalot paikoille , saunotiin ja kÀytiin pidemmÀllÀ pyörÀilylenkillÀ. Mustikaat on valmiina ja metsassa paljon metsÀmansikkoita , ensimmÀistÀ kerta sain omia kurkkuja . SitÀ olen odottanut !

Erik lennutab ise drooni !

Erik lennÀttÀ itse oma droonia

Panime hoovi uued lambid . LaupĂ€eval proov ja pĂŒhapĂ€eval panime vaieriga ĂŒles. Meie oleme pimedateks Ă”htuteks valmis

Lauantaina kokeiltiin uusia pihavaloja . Ihanat ne on . Sunnuntaina laitettin kunnolla vaierilla. PimeÀt illat voi tulla

Pilte meie nÀdalavahetusest

Kuvia viikonlopusta

Leidsime kuurist esikusse lambi. Pole kĂŒll mingi iludus aga hetkel peab sobima

Löytettin vajasta eteiseen lamppu. Ei ole mikÀÀn kaunotar mutta nyt saa kÀydÀ

KolmapÀeval Noblessnerissa. KÀisime aurofoto nÀitusel ja istusime PÔhjala terrassil

Keskiviikona Noblessnerissa . KÀytiin aerokuvaus nÀyttelyssÀ ja nautitiin iltaa PÔhjala panimon terrassilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s