Easter ! Done and much more

Sel aastal pidasime Lihavõtteid varem ja koos Mimmi Papaga . Oli armas nädalalõpp koos perega , palju head sööki ja suure kambaga sai ka palju tehtud

Täna vuonna pääsiäinen tuli aikasemmin . Seuraava viikonloppu ollaan kaikki eri paikoissa ja sen takia juhlitiin kevättä jo nyt . Oli ihana viikonloppu perhen kanssa , paljon hyvä ruoka ja porukassa sai paljon tehtykin

Nüüd võib öelda , et meil on sauna leili ja pesuruum valmis . Leiliruumi seinaklaas on ka olemas aga unustasin selle koju 😔. Kimmo alustas remondiga kell 9 ja lõunaks oli nii valmis , et sai värvida . Lava sai super ja Kimmo disainitud leiliruum sai mõnusalt ruumi juurde ja kolm meest mahuvad ilusti koos lavale .

Nyt voi sanoa että löyly ja pesuhuoneet on valmiina . Myös löylyhuonen ikkunalasi on tullut mutta unohdin sen kotiin 😔 . Kimmo aloitti rempan aikasin aamulla ja lounaaksi olivat seinät väria vajaa valmiina . Ihanat on uudet laudeet . Kimmon suuniteli löylyhuonen todella hyvin ja nyt siellä hyvin tilaa kolmelle miehelle .

Nüüd on jäänud veel riietusruum , palju liiste ja torutööd , sest kraan liigub pingi kohale

Nyt on jäänyt vielä pukuhuone , paljon listoja ja putkityöt koska vesihana liikku toiseen paikkaan

Selle nädalavahetuse põhitöö oli maa kaevamine ja istutamine . Kuigi oleme seal alles kaks suve olnud siis sellest hoolimatta vahetasid paljud taimed kohti . Kimmo räägib koguaeg et on selle suvilas juba läbi elanud ja kõik tuleb ratastele panna aga seekord läksime ikka klassikalist teed . Näis kas järgmine kevad läheb kõik jälle uueks 😁

Sen viikonlopu tarkoitus oli tehä pihatöitä . Uskomaton että vaikka ollaan oltu Rikholdilla vasta kaksi kesä , kaikki istutettu taimet on väärässä paikassa . Kimmo on puhunut jo pitkään että istutetaan kaikki rattaille mutta me ei kuuneltu häntä . Paljon taimia vaihtoi kasvipaikka , paljon isutettiin uusia . Meillä onkin kevyt maa missä täälläisiä kokeiluja tehä 😁 Katsotaan menekko vuoden kuluttua kaikki taas uusiksi

Nüüd võib Anne ja Tiit olla meiega rahul . Kõik Maie elulõngad on leidnud uue kodu otsaseina ääres , lisaks tuli üks tumepunane elulõng

Naapuri Anne ja entinen omistaja Tiit on nyt meihin tyytyväisiä kun kaikki Tiidun vaimon elämänlangat on istutettu aurinkoiseen paikaan talon päätyseinän luo. Lisäksi ostin yhden tummanpunaisen taimen

Nüüd on vaja lilleredeleid . Kimmo ….. sulle tuli just üks projekt lisaks

Pian ne tarvi kukkatelineita . Kimmo…. just tuli sulle projekti lisäksi

Minu suvelillede peenar oli lihtsalt vana kasvuhoone mullalaik . Ema tegi sellest aga ilusa peenra kus on püsikud ja ilukivid ❣️ Tegelikult on metsaall veel paarkivi mida ema tahaks aeda tuua aga täna sellest projektist rääkida oleks väga tuleohtlik

Mun kesäkukkien penkki oli vanhan purettun kasvihuonen multakasa . Äiti teki siitä jotain ihmellista – nyt siella on pysyviä pensaita , puita ja kivit antamassa luonetta . Äiti on löytänyt metsästä pari kiviä mikä sopii hyvin pihalle mutta niiten tuomisesta pihalle ei uskallettu vielä puhua

Veel päeva istutusi

Vielä päivä istutuksia

Ka Anne oli meile välja kaevanud punaseid sarapuid ja äädikapuid . Ka need leidsid koha aias ( meie aiast hakkab saama iga trimmerdaja õudusunenägu )

Myös Anne piti huolta siitä että hommat ei loppuisi . Hän oli meille kaivannut ulos pari pientä punaista pähkinäpuuta ja etikkapuita . Nekin löysi pihalta paikat ( meidän pihasta alkaa tulemaan jokaisen trimmerimiehen kauhistus )

Ja siis muidugi hortensiad . Sinised said koha majast veidi kaugemal sest nende värv ri haaku kuidagi maja toonidega 😁 . Isa oli õnnelik kui sai teada , et augud tuleb kaevata suurte puude alla ja kivide vahele

Ja tietenkin hortensiat . Siniset saivat paikan talosta kauemmas koska niiten väri ei oikein sovi talon värin kanssa 😁 . Isä oli onnellinen kun sai käskyn kaivaa montut isojen puiten alle ja kivien väliin

Punased hortensiad on nüüd poiste toa akna all.

Punaiset hortensiat on nyt poikien ikkunan alla

Peale töö oli selle nädalalõpu plaan tähistada ka lihavõtteid . Kimmo tõi juba kolmapäeval turult 4kg lambaprae ja head veini . Õhtusöögini jõudsime alles laupäeval kell 20 aga see lammas oli ootamist väärt . Lisaks küüslaugu kartulid ja spargel

Työn lisäksi on tarkoitus juhlia myös pääsiäistä . Kimmo toi jo keskiviikona torilta 4kg lampaanviulun ja teki mahtavan marinaadin . Illallista syötiin vasta 20 jälkeen mutta se oli odottamisen arvoinen

Pühapäeva hommikul värvisime Markiga mune ja tegin kulitsit . Tainast oli nii palju et neid tuli kolm , nii et ka Anne sai oma

Sunnuntai aamulla maalatiin Markin kanssa munia ja tein kulitsin . Niitä tuli kolme niin ettà myôs Anne sai pullaan

Traditsioonid – kohvipaus koos kulitsi ja pashaga

Perinnet – kahvitauko pashan ja kulitsin kerà

Peale kòige selle jõudis Kimmo paar tooli ära parandada , koos isaga puuriida teha ja hoovi koristada . Eriku saagimispukk sai kõrgenduse, et Eriku selg oleks saagides sirgem . Erik saagis àra paari järgmise saunakorra puud

Kaiken sen lisäksi Kimmo ehti kunnosta pari tuolia , tehä isän kanssa puupinon ja siivota piha . Erikun sahapukki sai lisäjalat että hänen selkä olisi sahataessa suorempi. Erik sahasi parin seuraavan saunakierroksen puut

Meie ülemine korrus liigub aeglaselt aga saab suveks soojaks . Kaldpindadele tuleb kolm kihti villa !

Yläkerta liikku hitaasti mutta saa kesâksi lämpimäksi ! Seiniin tulee kolme kerrosta villa !

Kevadekuulutajaid oli teisigi – meie mõlemad rootslastest naabrid olid kohal ja sel aastal esimest korda Eestis

Kevään merkkejä oli myös se että molemmat meidän ruotsalaiset naapurit tulivat viikonlopulla Ölbäckille . Kiva tunne että kaikki tuttu tapahtuu uudestaan

Emale isale suur tänu . Olete parimad vanevanemad poistele , alati toeks ja abiks ning teiega on vahva ❤️ . Olen kindel , et kõik taimed lähevad ilusti kasvama , sest ema on iga taimega rääkinud ja teda paitanud .

Mimmille ja Papalle isot kiitokset , olette parhaat isovanhemmat , aina tukena ja apuna ,teidän kanssa on ihana ollaa . Olen varma että kaikki kasvit menestyy koska äiti puhui heistä jokaiselle ja paiasi jokaista erikseen ❤️

Aitäh Kimmole , et ta jaksad minu ideid ellu viia ja kõigega kaasa tuled❣️

Kiitos Kimmolle että jaksat todeuttaa kaikkia mun ideoita ❣️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s