Planting season started !

Sel nädalal sai kevad hoos sisse . Kogu nädala olid mõnusas päiksepaistelised ilmad ja meie alustasime aiakaunistamise projektiga . Seni oleme hoidnud aeda korras ja jõudu mööda midagi lisanud aga sel aastal planeerisime rohkem aiale tähelepanu pöörata . Õnneks tuli laupäeval ka ema appi ja temaga koos oli mõnus asju arutada ja teha. Nii et start antud projektile mis on aastate pikkune

Kevät sai täällä viikolla vauhdin joka päivä näe muutoksia . Koko viiko oli aurinkoinen ja me aloitettiin pihan projektilla . Piha on haravoitu ja puhdas mutta viimeisen kahden vuoden aikana me ollaan sitä kunnostettu mutta ei paljon istutettu eikä tehty kukkapenkkeja . Nyt on aikaa aloittaa parin vuoden projekti ja tehä piha nätiksi

Algus / Alkuu

Ema tegi peenra hortensiate jaoks . Järgmisel nädalal istutame sinna punased hortensiad , 12 sinist otsivad ikka oma kohta

Äiti teki kukkapenkin punaisten hortensioiten varten . Istutettaan seuraavalla viikolla , 12 sinista hortensia vielä etsi omaa paikkaa

Päeva jooksul tuli plaan , et maja ots tuleb elulõnga peenraks . Kimmo võttis kirka ja hakkas auke kividesse lõhkuma . Meil on ehituse eest kolitud ajutisse kohta paar elulõnga , nii et esimesena said koha nemad . Juurde tuleb osta 2 või 3 elulõnga. Uskumatu kui suured juured on elulõngadel ja nende puhastamine enne ümber istutamist oli suur töö.

Monta viisasta naista yhdessä ja tietenkin hyviä ideoita tulee päivään mittaan . Päätettiin että hyvä paikka elämänlankoille on talon pääty . Sinne mahtuu hyvin 6 taimea . Meillä on rakennuksen tieltä siiretty pari väliaikasen istutuspaikkaan ja ensin siirettään uuden paikkaan ne . Tienkin Kimmolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kun ottaa kuokka ja raivaa aukkoja kivieihin . Elämänlankoilla on uskomattoman isot juuret ja myös niiten puhdistaminen oli uskottoman iso työ.

Meie saunaremont on kestnud juba nädalaid ja meie soomlane on juba üsna närviline . Laupäeval pidi ta iga hinna eest sauna saama ja saigi

Meidän saunaremppa on kestänyt jo liian kauan ja meidän suomalainen on todella hermona ilman sitä . Vaikka remppamateriaalia ei ollut taas riitävästi , hän päätti että illalla pitää päästä saunaan ja sinne me menimme

Laupäeval kell 9 , lauantaina kello 9

Kell 13 , kello 13

Kell 16 , kello 16

Kell 20 , kello 20

Teisel korrusel on vetsul laudpõrand all ja seinte soojustamist on alustatud . Mimmi käis ka vaatamas ja kiitis heaks

Toisessa kerroksessa on vessassa lautalattia , seinien lämmitys on alkanut . Mimmi kävi myös yläkerrassa ja tykkäsi

Taas üks kiire ja mõnus nädalalõpp . Tore oli ka see , et Mark sai tuttavaks küla lastega . Järgmine nädal kordame aga seekord tulevad ema isa juba reedel . Jõuame veelgi rohkem 😁

Taas kiire ja ihana viikonloppu . Ihana että Mark tutustui kylään lapsiin . Seuraavalla viikolla uudestaan mutta vielä touhukammin kun äiti isä tulee jo perjantaina . Ehditään vielä enemmän 😁

Isa ja Mark käisid Österbys kalal. Saagiks 9 särge

Isa ja Mark kävivät Österbysss kalassa . Saaliks sait 9 särkeä

Paar pilti veel meie aia metsikutest lilledest ja metsikult suurest leevikesest

Pari kuva vielä meidän pihan luonnon kukista ja epäluonollisen isosta punarinnasta

Mark alustas võrkkiige hooaega , täiesti omas elemendis

Mark aloitti riippukeinun kautta . Hän siellä ihan omassa elementissa

Samal ajal saagis Erik paari saunakorra puud

Samaan aikana sahasi Erik parin saunan puut

Nädala sees sai veel üks töö tehtud – Toomas kaevas üles kolm kändu kuuri eest ja ühe sauna juurest . Varsti külvame muru ja hoov taas ilusam . Samuti lükkas ta maha autovärava juures olnud väikese mäe . Nüüd ei tohiks ka hoovi enam basseini tekkida

Viikon sisällä sai vielä yksi työ tehty . Toomas kaivasi vajaan edestä ylös kolme kantoa ja saunan luolta yhden . Sinne Kimmo suunitele nyt saunan terrassia . Samalla hän myös kaivoinpois autoportilla ollut pienen mäen . Nyt ei pitäisi vajaan eteen tulla allasta. Taas piha pikkusen parempi

🌞🌷🦋❤️

Väike flashback 07.04.2018 oli kolimispäev ja hoov oli selline

Pikku muistutus , 07.04.2018 oli muuttopäivä ja piha sellainen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s