Its vacation time !

Oleme alati puhanud augustis aga kun mul aasta teine pool väga kiire siis sel aastal puhkame juulis . Sel aastal alustasime puhkusega Soomes . Meie olime Loppis ja samal ajal Kirsi perega Elbikul .

Ollaan tähän saakka lomailtu aina elokuussa mutta kun mulla on vuoden toinen kiire ja kriitinen niin pidetiin lomat heinäkuussa . Aloitettiin loma Suomessa . Me Lopella ja Kirsi perhen kanssa samaan aikaan Ölbäckillà.

Enne puhkuse algust oli meil koolituspäev uues keskuses . Hetkel on veel nägu naerul aga tegelikult on päris hirmutav mõelda – 13500m2 , uus tehnoloogia , jõulumahud ja uus infosüsteem… no tegelen sellega edasi pärast puhkust

Ennen lomien alkua oli meillä koulutuspäivä uudessa kogistikkakeskuksessa . Hetkellä vielä hymy kasvoissa mutta oikeasti todella pelottava syksy – 13500m2 , uusi teknologia , jouluvoluumit ja uusi it sustemi . No ajattelen sitä taas lomien jälkeen

Enne kui Soome läksime jõudsime veel Elbikul istuda uued lilled ja vahetada toolidel katted . Mõne tooli katte vahetusest tuligi suurem projekt

Ennen kun mentiin Suomeen ehditiin Elbikulla istutta uudet kukat ja vaihtaa tuolien päälysteet . Parin tuolin kankaan vaihtosta tulikin isompi projekti

Ühistööna sai valmis esiku pink ja jalanõude riiul . Kimmo tegi valmis ja liimis , mina värvisin

Yhteistyönä valmistui eteisen penkki ja jalkinehylly . Kimmo liimasi ja sahasi , mina maalasin

Meil on nüüd Elbikul tädi Leida kell. Loodetavasti saame selle ka toimima

Meillä on nyt Ölbäckil täti Leidan punnuskello. Toivottavasti saamme sen myös toimimaan .

Siin veel üks tõestus Kimmo osavusest . Ta mõõtis meie köögiklaasid ja kõik sobisid . Ka pistiku aegud olid just õiges kohas , samal ajal Jarkkol käis firma mõõtmas 3x enne kui korda said .

Tässä seuraava todiste Kimmon taitavuudesta . Kimmo mittasi meidän keittiölasit ja ne tuli kerrallan oikeat . Myös kaikki töpselipaikat olit täsmälleen oikeassa paikassa . Jarkkolla kävi firma mittamassa 3x ennen kun meni oikein !

Ja nüüd Soome

Ja nyt Suomeen

Soomes oli mõnus nagu alati , rahulik , soe järvevesi ja hea seltskond . Seekord ka hoov täis rapsi lõhna .

Suomessa oli ihana niin kun aina – rauhallista , leppoisa , hyvä ruoka ja seuraa . Täällä kertaa piha täynnä rypsin hajua

Soomes kasutasin ka topless autopesula teenust 😍👍

Suomessa käytin myös topless autopesu palvelua 👍😍

Helsinkis oli väga palav ja me närtsisime täiesti

Helsinkissa oli todella kuuma ja laiva odottaessa oltiin ihan puhki

Sel ajal kui meie Soomes olime , tulid Elbikule aknaliistud . Oleme neid kaua oodanud ja need oli ootamist väärt

Kun me olimme Suomessa , tulivat Ölbäckin talolle ikkunalistat . Olemme niitä pitkään odittanut ja ne hienot

Laupäeval olime tagasi Elbikul . Kàisime koos Kirsi perega Dirhamis söömas , aitäh Massi see oli väga zest . Kogu päev oli väga mõnus . Pärast lõunasööki läksime randa ja veetsime seal supemõnusa pärastlõunal . Õhtul tegi Kirsi suvise kreeka salati piruka mis oli samal ajal hea ja ka ilus . Kirsi perega veetis siin mõnusa puhkuse nädala ja juba praegu võib öelda et nad tunnevad lähiümbrust paremini kui meie

Launtaina oltiin takaisin Ölbäckilla . Käytiin Kirsi perhen kanssa lounalla Dirhamissa . Kiitos siitä Massi , se oli ihana yllätys . Iltapäivän vietetiin rannassa . Kimmo , Kirsi ja Massi surfasivat , pojat olivat kolme tuntia sup laudoilla vedessä. Meidän merivesi on vieläkin alle 15 asteen . Illalla teki Kirsi ihanan kreikkasalatto piirakaan . Sen näytti hyvältä ja myös maistui yhtä hyvin . Kirsi perheineen vietti täällä aktiivisen lomaviikon ja jo nyt voi sanoa että he tuntee lähiympäristöä paremmin kun me

Sel aastal on just meie puhkuse ajal suur kuumalaine . Temperatuur on 30 ja päikese käes on võimatu olla . Samal ajal on meie merevesi ikka alla 15 . Positiivne on see et pole sinivetikaid ja vesi on värskendav . Hoolimata sellest et see nii külm on , oleme ikkagi käinud kolm korda päevas ujumas . Väljas on kuum nii et meie tööind on veidi raugenud aga oleme siiski jõudnud ühtteist teha

Täna vuonna on meidän lomaan aikana hellekeli . Päivälla 30 astetta ja aurinkossa ihan mahdoton olla . Meidän merivesi vieläkin alle 15 astetta , toisaalta se on piristava ja ei ole huolia sinileväsä . Vaikka vesi onkin kylmä , käydään silti kolme kerta päivässä uimassa . Kuuma on vähän myös jarrutanut meidän työintoa mutta jotain oleme silti saanut tehty

Mark puhastas kivi ja Kimmo võsaaluse . Sai palju puhtam ja ilusam

Mark puhdisti kivin sammalesta ja Kimmo pusikkon . Näyttä heti paljon paremmalta

Maja ja kaevu juures olevad jasmiinid on lõigatud ja maja ette tuli taas ruumi juurde

Talon edessä ja kaivon luona oleva jasmini on leikattu ja talon eteen tuli taas paljon avarutta lisää

Kimmo puhastas sauna katuse samblast . Sauna katuse vahetus lisandus tööde nimekirja aga õnneks ei pea seda tegema sel aastal

Kimmo puhdisti saunan katon . Saunan katon vaihto lisäntyi työden listaan mutta onneksi sitä ei tarvi tehä heti . Vaihdetaan se seuraavan vuonna

Minu selle aasta põllumajandus on läinud kuidagi kiirelt – kahed redised juba valmis saanud ja suuresti kanadele läinud . See on kindel et järgmine aasta rediseid ei pane – lähevad kergelt üle , samuti koguvad sitikaid ja ussitavad kergesti , samuti jätan järgmisel aastal peenrasse panemata rukola . Herned meil söödud ja taimed läksid täna kanadele , neid panen järgmisel aastal rohkem . Tilli on palju ja esimesed pakid läksid täna ka sügavkülma . Porgandid on valmis aga neid on liiga vähe , täna sõime Kimmoga mõlemas esimesed kurgid meie peenrast . Mustsõstra põõsad on küll pisikesed aga marju täis . Tegin täna mannavahtu . Tegelikult on valmis ka mustikad, kirsid ja punased sõstrad . Peab mõtlema mis neist teha

Mun tämän vuoden puutarha on mennyt jotenkin nopeasti – retiset on valmistunut jo kaksi kerta ja iso osa niistä mennyt kanoille . Seuraavana vuonna en laita niitä koska ne mene helposti kirpeäksi ja myös ötökät syö ne , samoin en laita enää enää rukola .Herneet on syöty ja niitä laitan enemmään , tänään otin myös varret pois ja vein kanoille . Tillia on paljon ja ensimmäiset pussir menivät tänään pakkaseen . Tänään syötiin Kimmon kanssa ensimmäiset omaat kurkut .Mustaherukkapensaat on pienet mutta marjoja täynnä , tein tänään jo marjapuuroa . Valmiina on myös mustikkaat , kirsikkat ja punaherukkat , pitää miettiä mitä niistä tehä

Täna oli esimene sõidutund Markile . Homme jälle ❣️

Tänään ajoi Mark itse ensimmäistä kertaa . Huomenna uudestaan ❣️

See noormees saab sel nädalal 14 nii , et nädala lõpus on jälle pidu

Tämä nuori mies täyttä täällä viikolla 14 , niin että taas juhlat tulossa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s