It is summer ☀️

on

Viis nädalat järjest kuuma suveilma. Hirm tuleb peale et kas see ongi suvi või on taevas ikka midagi päris suveks jäänud . Muru on kõrbenud , lilled longus ja redised nii kibedad et võtsin kõik üles ja saatsin kanadele . Sellise suvega on maal mõnus aga kontoris olemine täielik piin .

Sel nädal juhtus mitmeid asju – mina tegin oma hoovis avarii ja tagurdasin isa sõbra autole sisse , Marki viimase veerandi hinded jäksid alamäge on tõenäoliselt tuleb tunnistusele veerandi hndeks 2, Erik sai ortopeedilt karmi diagnoosi . Tal on s kujuline 4 astme skolioos

Viisi viikoa kuuma kesäsäätä . Vähän jo pelottaa onko taivaseen jäänyt kesä säätä myös kesäksi tai tuleeko nyt kaikki alas . Nurmikko on ihan keltainen ja palannut , kukat taistelemassa ja retiiset niin kirpeät että otin kaikki maasta pois ja lähetin kanolille . Silti maalla on täälläisellä kesällä ihana mutta kontorissa ihan mahdoton .

Täällä viikolla tapahtui vielä asioita – ma ajoin omalla pihalla kolarin . Peruutin isän ystävään autoon , Markin viimeisen koulukauden arvot on ollut huonot ja nyt näyttää siltä että ensimmäinen ei hyväksytty arvo tuleeloppupaperille , Erik sai ortopedilta kauhean diagnoosin – hänellä 4 asteikkon s muotoinen skolioosi

Elbikul jätkus remont . Seekord nad alustasid katuse pikendamisest ja eest esikust . Esimene esik lammutati kuni tugitaladeni , osa põrandast vahetati välja , uksepiirded vahetasid poolt , et saaks ukse panna välisseinaga tasa . Kuuri seest maja sein on soojustatud

Ölbäckillä jatkui remontti . Täällä kerta he aloittivat katon pidentamisellä. Talo kasvoi niin paljon että räystä ei oikein jäänyt . Nyt he pidentää . Toinen iso työ on verandan kunnostaminen . Se on nyt riisuttu tukipalkkien saakka , seinät ja katto tule uusi , ikkunat on kunnostettu , ovien karmit vaihtanut puolta että saisimme ovet aukemaan ulkopuolelle ja ulkoseinät kanssa samaan tasoon

Meie selle nädala suurim töö oli uue trepi tegemine ja välisustw vanast värvist puhastamine

Meidän tämän viikonlopun isoin työ oli uusien rappujen tekeminen ja ulkooven puhdistaminen vanhasta maalista

Meie vana ajutine trepp . Meidän vanhat väliaikaset rappuset

Siit tuleb uus ….Täältä tulevat uudet

Puhastatud uksed . Puhdistettu ovet

Meil oli sel nädalavahetusel suurem pere , Markil oli ka sõber kaasas. Nad käisid seikluspargis , chillisid rannas , käisid ratastega sõitmas

Meillä oli viikonlopulla isompi perhe , Markilla oli ystävä mukana . He kävivät seikkalupuistossa , chillasivat beechilla , pyöräilivät

Kui maja on mehi täis siis tuleb ka süüs rohkem teha . Meie nagitsa kuhi . Kun talo miehia täynnä niin myös ruokaa kulu. Meidän paistamista vailla nagitsa mäki

Õhtul kell 21:30 tuli pannkoogi isu . Anne munadest tehtud pannkoogid oli nagu safraniga pannikad. Illalla 21:30 tuli nälkä ja tilatiin lettuja . Annen munista tehtyt letut olivat kun safrani letut

Meie magamistuba näeb jälle parem välja. Meidän makuuhuone näyttää taas paremmalta .

Laste tuppa tulid vaibad . Need on Pranglist ja Maime tehtud . Lasteenhuonessa on myös matot , ne on Pranglista ja Maimen tekemiä

Ja väikseid detaile muudkui lisandub . Pikku yksityskohtia vaan lisäntyy

Pilte meie õitsejatest ja põllumaast . Vielä vähän kuvia meidän kukista ja laatikoviljelystä

Ja üks mu lemmikuid vaase. See on vast kuskilt viiekümnendadest , see on rahvuslik muster aga kui hoolega vaatad siis näed nii viisnurka ja vene aegses ordenis . Kuigi rahvuslik aga siiski poliitiliselt korrektne

Vielä yksi kuva yhdestä maljakkosta mikä on aika erikoinen . See on kotoisin josta 50 luvulta . Siellä on kansallisromanttinen kuvio mutta kun katsot huolellisesti nikn näet viiskulman venejän aikasen rosetn sisällä. Kansalliskuvio mutta poliitisesti korrekti ja sen takia luvattu se maljakko tuotantoon . Olitpas hullut ajat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s