One Year Later

29.12.2016 käisime esimest korda Elbikul Tiidu talu vaatamas . Meid võttis vastu vanaperemees kes pisarsilmis näitas oma valdusi millest ta olude sunnil peab loobuma . Plaan oli teha palju pilte et kodus vaadata ja planeerida aga seal olles me ei julgenud kaamerat isegi taskust välja võtta . Kui me sealt hakkasime ära sõitma siis olime kõik emotsionaalselt täiesti tühjad . Samas meile kõigile tundus et me meeldisime talle ja ta näeks meid meelsasti ostjatena . Lõpp hea kõik hea , maja on juba 10 kuud meie ja nii mõndagi on muutunud

29.12.2016 köytiin ensimmäistä kertaa Ölbäckillä katsomassa Tiidun maatila . Meidät otti vastaan vanha omistaja joka kyynelet silmissä näytti oma taloa . Meillä oli suunitelmissä ottaa paljon kuvia että kotona olisi helpompi suunitella ja tehö päätökisiä mutta paikaan päällä me ei uskallettu edes ottaa kamera laukusta pois . Kun ajetiin sieltä pois oltiin kaikki tuntellisia ja sisältä vähän tyhjä . Toisaalta kaikki ymmärsimme heti että hän tykkäsi meistä ja että mielellään näkisi meitä ostajina . Nyt jo 10 kuukautta on se talo meidän ja aika paljon on muutunut.

Täna , aasta hiljem käisime taas koos ema-isaga Elbikul . Maja on meie ja tööd saamaks meie koduks , töös

Tänään tasa vuosi sitten kävimme taas isän ja äidin kanssa Ölbäckillä . Talo on nyt meidän ja työt käynnissä että siitä tulisi meidän koti

Magamistoa palkseinad on puhastatud ja magamistuba saab tõenäoliselt järgmisena valmis. Meidän makuuhuoneen hirsiseinät on nyt puhdistettu ja todeenäköisesti se huone valmistuu seuraavaksi

Suures toas on korsten ja soesein puhastatud . Korstna ümber olevad ajutised seinad lammutatud . Olohuonessa on piippu ja lämmin myyri puhdistettu ja piipun ympärillä ollut kevytseinät purettu

Vertsus on duss ja pott . Vessassa on suihku ja vessapönttö

31.12.2016 õhtul leidsime netist programmi millega maja sisustust planeerida . Kuigi olime siis käinud majas korra ja ca 15min , tegime plaani . Ja tegelikult on remont selle järgi läinud . Suuremate muudatustena vast see et trepp teisele korrusele ei tulnud seest ja kuur ei tulnud kasutusele külalistetoana , muus osas on kõik sama !

31.12.2016 illalla löytettiin netista ohjlema milla sai suunitella taloa . Silloin olti oltu talossa ca 15min ja se oli pimea ja kostea paikka , täynnä kamoja . Tehtiin plani ja nyt voidaan sanoa että sen mukaan ollaa koko ajan menty . Isommat muutokset verratuna siihen planin on se että toiseen kerrokseen pitää tulevsisuudessa mennää ulkokautta ja talon vieressä ollut vajaa ei tullut käyttöön vierashuoneena . Kaikki muu on niin kun silloin tunnissa suuniteltiin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s