Koli . Exploring Finnish Gem

Valisime Koli külastamise ajaks sügise alguse , et oleks ka veidi värve. Veebruaris matka bronnides polnud aimugi et sel aastal kõik mitu nädalat hiljaks jääb ja tegelikult oli sügisvärve veel vähe . Sellest hoolimatta oli Koli avastamisväärt . Ilusad vaated , veidi sünge ja kaamoslik aga samas kargelt Pòhjamaine . Kui sinna jòudsime siis oli pikalt sadanud ja lubas vihma ka meie reisiajaks aga lõpuks tuli laupäevaks mõnus matkailm ja veidi isegi päikest. Kokku jalutasime üle 15km aga nende kòrgustevahede juures see ei anna òiget pilti . Päev oli mõnus ja lõppes mõnusa òhtusöögiga kus lisandiks olid metsa alt korjatud kukeseened . Käisime saunas ja järves ujumas ( uuh isegi minu jaoks oli liiga külm ) ning üle mitme aasta vaatasime telekast filmi lõpuni . Väike seiklus ja mõnus nädalalõpp , akud täis et edasi minna

Koli . Valitsin vierailuajaksi syyskuun että olisi vähän ruskan värejä . Helmikuussa matkaa varaessa en voinut tietää että täna vuonna luonto pari viikoa myöhässä ja sykysvärejä oli oikeasti vielä aika vähän . Silti Koli oli henkeensalpaava – hienot maisemat , avarutta mutta toisaaöta vähän sellaista synkkää ja kaamoismaista kauneuttaa mitä taas niin pohjoismaista . Yhteensä käveltiin yli 15km mutta kun korkeuseroja tuli sika paljon ,se ei oikein kerto mitään . Launatai tulikin yllätäen ihan hyvä matkailu sää ja me nauttitiin todella paljon . Metsät olivat täynnää mustikkoita , puolukoitta ja sieniä . Mekin tehtiin ihana illallinen missä lisykeksi metsästä kertätyt kantarellit . Käytiin saunassa ja järvessä uimassa ( täällä kertaa voin sanoa että se oli liian kylmä edes minulle ) ja ylinoari vuoden tauon , katsotiin leffaa loppuun saakka . Vähän seikkailuja mutta toisaalta todella onnistunut viikonloppu

Hommikukohv ja siit me tuleme Koli ! Aamukahvi ja tästä me tullaan Koli !


Pirunkirkko , 33m pitkä kallioluola . Vanapagana kirik , 33m kaljulõhe


Meie kodu ja rannasaun Kolil . Meidän koti ja rantasauna Kolilla

One Comment Add yours

  1. verkkir says:

    Upeita kuvia ja tunnelmaa! Harmi, kun reissu jäi vähän aiottua lyhyemmäksi!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s