Romantic Casablanca

on

Tegelikult pole Casablancas midagi romantilist peale nime . See on kiire tänapäevane linn kus segneb uus ja vana . See on nende majanduskeskus ja kõige moodsamad marokolased elavad seal. Samas näeb tänavatel ka traditsioone jälgivat riietust . Esimene mulje marokolastest on see , et nad sõbralikud ja head suhtlejad . Kauplemine on neil veres aga nad pole agressiivsed ja sõnast ei saavad hästi aru. Meie jalutasime hommikul hotellist mozee juurde . See on maailma suuruselt teine mozee . Iseenesest oli see ilus hoone mis mõjus samaaegselt traditsiooniliselt aga ka moodsalt . Just nagu ülejäänud linn . Tegime tiiru nii uues kui vanas medinas ja pärast seda rongi ,suunaks vana pealinn ja nende usukeskus Fes.

Oikeastaan Casablancassa ei ole mitään muuta romantista kun nimi. Ja oikeasti täällä ei kuvattu Casablanca elokuvasta mitään , silti Rick’s cafe on täällä iso nähtävyys. Casablanca on Marokkon kaiken moderimpi kaupunki . Täälla käy uusi ja vanha käsi kädessä , se tulee  niin kaupunkiin arkitektuuriin , siihen mihin ihmiset pukeutuu kun myös kauppakäyntiin . Oppaat suosittele skipata Casablanca täysiin mutta kyllä se on päivän vieraikun arvoinen .  Käytiin katsomassa myös maailmaan toiseksi suurin moskea . Se oli samanlainen kun kaupunki , valmistunut 1996 eli uusi ja moderni mutta käytetty perinteisiä kuvioita ja värejä. Lopputulos oli aika  nykyaikanen ja helposti lähestyttävâ. Se ei ole kai sana mitä käytettään taloon mutta kun mietin moskea sitten yleensä tulee tunne että varsinkin tässä uskonnossa on kaikki niin määritelty , mies keskeistä ja vanha , raskasta. Se oli taas teki ihan toiseen fiilikseen . Käveltiin vähän uudessa ja vanhassa medinassa ja siten junaan suuntana heidän uskollinen keskus Fes.


View from our hotel balcony


Walk in old medina

New medina


Soon i make my first purchase 😉


Colonial Style in Casablanca


Next stop Fes . It is 4,5h in train

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s