Athens

Jaht Alimose sadamas ja asjad koos , suund Ateena kesklinna . Kuipaadist ära tulime siis jäid lootspillid uurgama ja eesti meeste laul kajas ule sadama.

Meie hotell oli kohe kesklinnas ja jõudsime õhtul käia väikesele jalutuskäigul ja ohtusöögil . Loomulikult on linna kroon Akropolis. See mägi on linna keskel ja ulejäänud linn selle umber väga madal. Ateenas on majade korgus rangelt reguleeritud nii et onneks pole ohtu et Akropolis varju jääks.

Kui ohtul tundus et Ateena on elav , värviline ja lahe linn siis hommikul on pilt täiesti teistsugune. Ateena on enamasti ehitatud 70-80ndatel , usna räämas , iseloomutu ja ulerahvastatud linn. Saime omal nahal ka tunda mida tähendab Ateena katel. Kuigi Ateena on mere ääre linn siis kesklinnas sellest kull aru ei saa. Ateena on umbritsetud mägedega ja asub nagu katla pohjas ja selle kuumutab päike väga kuumaks ning mäed ei lase ohul vabalt liikuda . Me olime seal 1 oktoobril ja väljas oli 30 kraadi. Ateena läks nii kuumaks et seal liikuda oli päris piin.

Ateenasse tasub minna vaid Akropolise pärast . On lahe näha pilti oma silmaga mida oled näinud koikide ajaloo opikute kaanel ja äkki on see koik su ees.

Purjevene Alimose satamassa ja meidän suuntaa Ateena keskusta 

Meidän hotelli oli ihan keskustassa ja ehtisimme illalla myös kävelylle ja illalliselle.Yössä tuntui että Ateena on eloisa ja värikäs metropoli mutta aamulla oli kuva ihan toinen .  Ateenaan on rakenettu paljon taloja 70-80 luvulla ja ne on rumat ja ränsät. Siinä ei ole oikein luonnetta ja koko kaupunki on jotenkin pakattu ja raskas. 

Kivalta tuntui näha Akropolista. Se on ollut jokaisen historiakirjan kannessa ja yhtäkkiä se on sun edessä. Akropolis kukkula on korkea ja koko kaupunki sen alapuolla matala.Ateenaan ei voi mitään rakentaa mitä on edes lähes Akropolisen korkunen .

Saimme myös kokea mitä tarkoittaa sanonta Ateenan kattila. Ateena on kaupunki meren lähellä mutta sen ympärillä on korkeat mäet ja meri vasta niiden takana. Mäet ympärilla ja Ateena matalalla keskella niin kun kattilassa.Siellä kasvaa ilma lämpötilat korkeaksi ja ilma ei liikuu ollenkaan. Me oltiin Ateenassa 01.10 ja päivässä oli 30 astetta. Koko kaupunki oli kuumaa , raskas ja ruma . Aloitimme kapunkin kiertuen 9:30 jajo 16:30 olimme lentokentän hotellissa img_7005

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Akropolis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ateena antiik olumpia mängude staadion

Ateeena historiallinen olympiastadioni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ykkös mies 😉
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Run ! Its a order

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
View from our hotel roof

Käisime vaatamas ka Ateena koige hipsterlikumat linnaosa Exarcheiat

Kun me asutaan Euroopan yhdessä tunnetumassa hipster kaupunkin osassa niin Ateenassa on sellainen kaupunkin osa Exarcheia. Käveltiin sieltä läpi ja siellä oli kyllä kiva porukkaa , paljon ravintoloita ja hyvä meininki

img_7012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s