Perfect ending to the perfect trip

Läti reisi viimane päev. Hakkasime hommikul Siguldast soitma ja esimene peatus oli Ligatne pommivajend. Seal oli Vene ajal tuumavarjend 200 tippsõjaväelasele. Olime kohal 10:30 aga maa-alla pääses alles 12:00 nii et me ei jäänud ootama. Nii et veel 1 põhjus miks Lätti tagasi minna.

Latvian reissun viimeinen päivä. Aamulla Siguldasta matkaan ja ensimmäinen pysäkki Ligatne ydinsojan suoja. Suoja oli salainen ja tarkoitettu 200 venejän armeja johtajalle. Olimme 10:30 siellä ja maan alle pääsi vasta 12:00 alkavalla opastetulla kierroksella. Niin että täällä kertaa me ei odotettu  1,5 h ja saalis on vaan 1 sisäänpääsyn kuva

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ligatne bunker entrance

Teine peatus oli Cesises ehk Võnnus :)C esis oli väga armas linn. Väljas oli 33 kraadi ja esimene  jahutus oli linna keskväljaku purskaevus

Toine pysäkki oli Cesis . Cesisen nimi oli vielä 1900 alkupuolella Võnnu ja se vanha ja Viron kaupunki. Võnnulla on iso osaa Viron vanhassa historiassa. Nykyään tuntuu ihmellista että Viron raja oli joskus 45km etelämässä kun nykyisin . Ulkona oli 33 astetta ja 5min kävelyn jälkeen olivat pojat keskusaukion suihkulähdessä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cesis

edasi Cesise kindlusesse

Seuraava pysäkki Cesisen linnoitus

 

Linnus oli lahe ega olnud päris tavaline EU linnus kus on igal pool elekter ja avariivalgustus. Linnusesse minnes anti kätte “lambid” ja neid läks väga vaja sest trepid olid pilkases pimeduses

Linnoitus ei ollut tavallinnen EU linnoitus missä joka paikassa sähkö ja valot. Kun menimme sisään niin meille annetiin lyhdyt ja niitä todellakin tarvitiin kun kaikki rappuset oli ilman ikkunoita ja täysin pimeitä. Oli kiva ja toiseenlainenkokemus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kokkuvottes oliväga lahe reis . Soitsime ule 850km , olime ära 4 ööd ja tegime antud ajaga nii palju kui voimalik.

Läti on väga ilus maa. Kulad ja linnad on väga heas korras , teede ääres on palju ilusaid motelle , koik kohad on täis tamme alleesid ja inimesed on ikkagi toredad ja 5 varbaga nagu meilgi. Kindlasti peame tagasi minema – meil jäi nägematta Sigulda bobyrada ja bobyga laskumine, Ligatne bunker oli kinni ja Gauja joele tahame tulla kindlasti kanuumatkale ja matkata Lignatne liivakaljudel.

Nii et kindlasti lähme me tagasi !

Meillä oli kiva reissu. Olimme matkalla 5 päivä ja kilometerjä tuli yli 850.

Pitää vaan totea että harmi että lähellä tulee niin harvoin käyty. Latvia oli kaunis maa. Paljon nähtäävä ja tuli tunne vaan tunne että halua nähä lisää.

Varmasti pitää tullaa takaisin kun me ei ehditty nähä Siguldan kelkkarataa , Ligatne bunkeria . Gauja joki olisi hyvä melontareissu kohde ja Ligatne hiekkakalliot paikat mitä saisi tutkia kävelleen ja pyöräilessä. Se voisi olla meillä seuraava yhteinen reissu Kirsi ja Massin kanssa. Uskon että he tykkäisivät siitä myös

Uz drīzu redzēšanos Latvia !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s